ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τα 3 tips που θα κάνουν τον μεταβολισμό σας να «τρέχει»


  • Τρώτε υδατάνθρακες από φαγητά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως. Είναι πιο δύσκολοι στην πέψη από τους κοινούς υδατάνθρακες και δεν περιέχουν πολλές θερμίδες, κρατώντας σας χορτάτους για περισσότερη ώρα. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί πιθανών να υποφέρεται από διάρροια, τυμπανισμό, δυσκοιλιότητα κλπ.

  • Κάντε πιο πικάντικη τη δίαιτά σας. Τα καυτερά φαγητά ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματός σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά τη κατανάλωσή τους, αναγκάζοντας το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες για να ισορροπήσει τη θερμοκρασία. Και πάλι να σημειώσουμε πως πρέπει να τα προσαρμόσετε κατάλληλα στη δίαιτά σας και να αποφύγετε τις υπερβολές.

  • Μειώστε την κατανάλωση καφεΐνης. Όπως το αλκοόλ (το οποίο φυσικά και πρέπει να κόψετε ή να μειώσετε σημαντικά, αυτό είναι από τα αυτονόητα) έτσι και η καφεΐνη αφυδατώνει το σώμα, μειώνοντας τους ρυθμούς του μεταβολισμού. Μια-δυο κούπες τη μέρα είναι επιτρεπτές, αν όμως το παρακάνετε με τον καφέ ή πίνετε και άλλα ροφήματα με καφεΐνη, τότε πρέπει να τα αντικαταστήσετε με νερό.



www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: