ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Χώρες με το μεγαλύτερο χάσμα πλούτου. Kαλά παμε. Ερχονται Φαβέλες


Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών πρόσφατα έβγαλε μια έκθεση στην οποία εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η εισοδηματική ανισότητα σε όλο τον κόσμο. Η κατάταξη των χωρών έγινε με βάση έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του συντελεστή Gini, δηλαδή ενός μέτρου στατιστικής που αντιπροσωπεύει την κατανομή του εισοδήματος των κατοίκων ενός έθνους.
Οι σκανδιναβικές χώρες, η Ιαπωνία και η Τσεχική Δημοκρατία έχουν το μικρότερο ποσοστό ανισότητας. Οι ΗΠΑ είναι μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ανισότητα, με 40,8. Η θλιβερή πρωτιά ανήκει στο Χονγκ Κονγκ με 43,4.

Η Ελλάδα ισοβαθμεί στην ανισότητα με την Ιρλανδία και με 34,3 κερδίζουν την 9η θέση. Το ποσοστό είναι θλιβερό, εάν σκεφτείς ότι και οι δύο χώρες ανήκουν στην Ευρώπη και στη λίστα των ανεπτυγμένων χωρών.

Η Λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη ανισότητα είναι η εξής:
1. Χονκ Κονγκ
2. Σιγκαπούρη
3. Η.Π.Α.
4. Ισραήλ
5. Πορτογαλία
6. Νέα Ζηλανδία
7. Βρετανία και Ιταλία
8. Αυστραλία
9. Ελλάδα και Ιρλανδία
10. Ελβετία
11. Βέλγιο
12. Γαλλία
13. Καναδάς
14. Νότια Κορέα
15. Σλοβενία
16. Ολλανδία
17. Λουξεμβούργο
18. Αυστρία
19. Γερμανία
20. Φινλανδία
21. Τσεχική Δημοκρατία και Νορβηγία
22. Σουηδία
23. Ιαπωνία
24. Δανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: