ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ο High Tech δρομέας

Το κείμενο αναδημοσιεύεται με την ευγενική άδεια του συγγραφέα από το προσωπικό του Blog: «Τα σπορτέξ του Τρεχαλάκη» (http://www.trexalaki.blogspot.com/) που φιλοξενεί ευθυμογραφήματα για τους δρομείς και τους αγώνες δρόμου. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική.

Πάω να τρέξω και τον βλέπω μπροστά μου.
Έτοιμος, αρματωμένος με τον εξοπλισμό του αστροναύτη.
Είναι ο high tech δρομέας.

Το τί κουβαλάει πάνω του δε περιγράφεται. Φαντάζει σούπερ δρομέας με όλο αυτό το πραμολόι πάνω του αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά συνήθως βλέπεις τον ίδιο άνθρωπο που αγοράζει το μεγάλο τζιπ για να κινείται στο κέντρο της Αθήνας. Δεν το χρειάζεται εκεί, θα ταλαιπωρηθεί ,αρκεί όμως να τον βλέπουν οι άλλοι.

Ξεκινάω από κάτω προς τα πάνω.

Έχουμε το τελευταίο μοντέλο αγωνιστικά παπούτσια, άσχετα αν κάποιες φορές δεν είναι και τα κατάλληλα για τα κιλά του ή για το έδαφος που τρέχει. Στο ένα από αυτά είναι περασμένο το footpod για να μετρήσει την απόσταση που τελικά θα διανύσει.

Προσπερνάμε τις κάλτσες και πάμε στο σορτσάκι ή στο κολάν που και αυτά έχουν φανταχτερό χρώμα και φυσικά την επώνυμη φίρμα κεντημένη πάνω τους.

Το μπλουζάκι τις περισσότερες φορές είναι εφαρμοστό να διαγράφονται οι μύες (;) καθώς και η ζώνη στο στήθος απο το καρδιοσυχνόμετρο .Είναι πολλές οι φορές που ο high tech αθλούμενος δεν στερείται της μπάκας ή του "σωσιβίου " γύρω απο τη μέση του οπότε τα εφαρμοστά τα ξεχνάμε μέχρι να πέσουν τα κιλά εκτός και άν ο ναρκισσισμός βρίσκεται σε πέραν του φυσιολογικού επίπεδα.

Ένα άλλο που έχει πλάκα είναι το υδροδοχείο μέσης στο οποίο εφαρμόζεται της περισσότερες φορές και το κινητό τηλέφωνο!!!. Που πάς με το υδροδοχείο στην πόλη να τρέξεις; και το κινητό ; μη χαθείς στο πάρκο;

Απαραίτητο στον high tech δρομέα είναι το ρολόι με την οθόνη σε μέγεθος μικρής τηλεόρασης πλάσμα με χίλιες δυο ενδείξεις , με συνδέσεις με δορυφόρους ,με το ΕΚΑΒ , την τροχαία, και πάει λέγοντας ,άχρηστες στην ουσία γι αυτόν που τρέχει το πολύ 7 χιλιόμετρα μόνο για να δούνε οι υπόλοιποι ότι το φοράει. Έχω φίλους που τρέχουν ακόμα με ρολόι με δείκτες και τους χαίρομαι μάλιστα.
Ανεβαίνοντας η ματιά μας πέφτει στο mp3 που είναι περασμένο στο ένα μπράτσο και τα ακουστικά που πάνε μέχρι τα αυτιά. Το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου κλείνουν την εμφάνιση του σούπερ δρομέα. Μόνο οι μπουκάλες οξυγόνου και το ειδικό σκάφαντρο λείπουν για να αναπνέει ο αθλούμενος καθαρό οξυγόνο

Η παραπάνω περιγραφή δεν φωτογραφίζει όλους όσους διαθέτουν τον παραπάνω εξοπλισμό αλλά μόνο εκείνους που δεν θυμούνται την παροιμία με τα μεταξωτά εσώρουχα .Όλοι μας όλο και κάτι χρησιμοποιούμε από τα παραπάνω αλλά έχει διάφορα για ποιόν λόγο το κάνουμε αυτό και γνωρίζουμε το απλό ότι δεν σε κάνει η φίρμα των παπουτσιών σου ή το ρολόι σου γρηγορότερο.

Η συγκέντρωση στην συστηματική προπόνηση σου και στο πρόγραμμα σου σε κάνει καλύτερο στο τρέξιμο. Τώρα αν τα γκατζετάκια δίνουν κίνητρο να βγεις να τρέξεις είναι άλλο θέμα και πάω πάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: