ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Οιι ψευτικες πινακίδες δεν ειναι πλαστες. Μονο οταν τις χρησιμοποιουν για εξαπατηση γινονται πλαστές

Πόσο κοστίζουν οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίες και ποιες οι διαφορές από τις νόμιμες Πόσο κοστίζουν οι ψευτικες πινακίδες κυκλοφορίες και ποιες οι διαφορές από τις νόμιμες

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργεια του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη να φτιάξει πλαστές πινακίδες και να τις τοποθετήσει στο όχημα του, πολλοί αναρωτήθηκαν που απευθύνθηκε για να τις φτιάξει.
Προφανώς ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε ένα από τα πολλά καταστήματα που φτιάχνουν επιγραφές και από εκεί προμηθεύθηκε τις πινακίδες. Μάλιστα τέτοια καταστήματα βρίσκονται και δίπλα από το κτίριο της Τροχαίας στο Μεταξουργείο.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων επιγραφών υποστηρίζουν πως η διαδικασία της κατασκευής πινακίδας είναι απολύτως νόμιμη, αφού η πινακίδα αν και μοιάζει με γνήσια έχει πολλές διαφορές με κυριότερη τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Πως ξεχωρίζει μία πλαστή πινακίδα
  • Δεν έχει το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας στο επάνω μέρος
  • Δεν είναι ανακλαστική
  • Το σηματάκι gr είναι αυτοκόλλητο
  • Εχει διαφορετική γραμματοσειρά
Μάλιστα η χρήση αυτών των πινακίδων πρέπει να είναι αποκλειστικά βοηθητική, όπως να τοποθετούνται σε τρέιλερ, ρυμουλά και μπαγκαζιέρες. Το κόστος τους είναι 20 ευρώ, ενώ τα καταστήματα που τις κατασκευάζουν οφείλουν να έχουν σε εμφανές σημείο πινακίδα με την ένδειξη «προσοχή, αυτές οι πινακίδες δεν κάνουνε για βασική κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας».
πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: