ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έρχεται κοινωνική έκρηξη με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Έρχεται κοινωνική έκρηξη με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ένας 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας έβαλε φωτιά στην ξύλινη εξοχική κατοικία του και στη συνέχεια πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν και όταν έφθασαν στο χωριό, βρήκαν τον άνδρα να κάθεται και να κοιτάζει το φλεγόμενο σπίτι.
Ο άνδρας συνεληφθη από την πυροσβεστική για εμπρησμό και προχώρησε σε αυτή την πράξη όταν πληροφορήθηκε ότι επίκειται κατάσχεση. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο διαδίκτυο την ώρα της σύλληψής του, δήλωνε: «Δε θα πάρουν τίποτα οι αλήτες…».
Είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο η εξαθλίωση της κρίσης, σε συνδυασμό με τις μεγάλες τραπεζικές οφειλές των νοικοκυριών και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών να δημιουργήσουν πελώριες κοινωνικές εντάσεις που είναι αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί η παρούσα κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα η ΕΚΠΟΙΖΩ οργανώνει διαδικτυακή καμπάνια για τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Στο σχετικό κείμενο τονίζονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
« Αυτή η πρωτοχρονιά ίσως μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για χιλιάδες οικογένειες στη χώρα μας. Η Τρόικα έχει βάλει στο μάτι τα σπίτια των Ελλήνων και πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση να δώσει το ΟΚ για να βγουν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα από την 1η Ιανουαρίου 2014. Εάν η κυβέρνηση δεχτεί τους όρους της Τρόικας, χιλιάδες υπερχρεωμένες οικογένειες, αλλά και μικροεπιχειρηματίες, θα βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο και οι τιμές όλων των ακινήτων θα καταρρεύσουν αφού η αγορά θα πλημμυρίσει από σπίτια προς πώληση.
Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτό τον παραλογισμό, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο. Μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν τελικά θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί. Αυτή η εξωφρενική απαίτηση της Τρόικας έχει ήδη αναζωπυρώσει αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση και ο Σαμαράς δέχεται πιέσεις απ’όλες τις πλευρές. Αν αρκετοί ψηφοφόροι αντιδράσουμε τώρα που ο Σαμαράς ακόμη σκέφτεται τι θέση θα πάρει στο θέμα, μπορούμε να του αποδείξουμε πως το πολιτικό κόστος αυτής της παράλογης και αντιλαϊκής κίνησης είναι πολύ βαρύ για να το σηκώσει αυτή τη δεδομένη στιγμή.».
Mobile AppsΌπως τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ μόλις συγκεντρωθούν πάνω από 120.000 υπογραφές το κείμενο με τις υπογραφές θα παραδοθεί απευθείας στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: