ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Δε δεχόμαστε μαθήματα ιστορίας από τους νοσταλγούς του Χίτλερ


Η ταλαιπωρία των 46 οπαδών του ΠΑΟΚ που είχαν συλληφθεί με αφορμή μία πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έληξε σήμερα με την αθώωση τους από το δικαστήριο. Αυτό ωστόσο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το κείμενο που παρέδωσαν οι οπαδοί του "Δικεφάλου" στην έδρα του δικαστηρίου.
Αναλυτικά όσα αναφέρει το συγκεκριμένο κείμενο:
"Είμαστε φίλαθλοι του Π.Α.Ο.Κ., της ομάδας που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά φαινόμενα της βόρειας Ελλάδας. Ο χώρος του γηπέδου, αποτελεί για εμάς -πέρα από το αυτονόητο της αγάπης για τον αθλητισμό και της ανιδιοτελούς υποστήριξης προς την ομάδα μας-,ένα χώρο κοινωνικών ζυμώσεων, ενίοτε και παρεμβάσεων. Το γήπεδο εξάλλου, είναι μια από τις πολλές κοινωνικές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Η κερκίδα του γηπέδου, είναι ένα από τα τελευταία σημεία συνάθροισης, αλλά και αυθόρμητης, αγνής, λαϊκής και κοινωνικής έκφρασης που έχει απομείνει στις μέρες μας.
Μέσα από την αγάπη μας για τον Π.Α.Ο.Κ. , κατά καιρούς τοποθετούμαστε σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, είτε μέσω συνθημάτων, είτε μέσω αναρτήσεων «πανό». Η εικόνα των φιλάθλων χωρίς γνώμη, που θέλουν να περάσουν διάφοροι, δεν ισχύει για την κερκίδα μας. Είμαστε απόλυτα ενήμεροι, όχι μόνο για το τι συμβαίνει στην ομάδα μας, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας μας φωτογραφήθηκε με μπλούζα του Ουτσεκά. Είναι αυτονόητο ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια του. Είναι όμως ένα ζήτημα που οφείλει να επιλύσει η οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ και όχι οι νεοναζί της χρυσής αυγής, που μέσω 2 ανακοινώσεων, όχι μόνο προσπάθησαν να κερδίσουν ψήφους, αλλά μίλησαν ειρωνικά και απαξιωτικά για έναν από τους ιστορικότερους συνδέσμους της ομάδας μας, τον Σύνδεσμο Φίλων Π.Α.Ο.Κ Θύρα 4.
Ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. δεν ανέχτηκε ποτέ πολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια στην πλάτη της ομάδας από κανένα κόμμα, πόσο μάλλον από μια νεοναζιστική οργάνωση. Είμαστε ενάντια στο φασισμό και στα εγκλήματά του, είτε αυτός βρίσκεται εντός, είτε εκτός συνόρων, γιατί υποστηρίζουμε μία ομάδα που δημιουργήθηκε από ξεριζωμένους πρόσφυγες, τους οποίους οι πολιτικοί πρόγονοι των χρυσαυγιτών αποκαλούσαν «τουρκόσπορους». Ο Π.Α.Ο.Κ είναι γέννημα της προσφυγιάς και μαθήματα (πολιτικής) ιστορίας δε δεχόμαστε από τους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Κάπου εδώ, θεωρήσαμε ότι έχουμε το καθήκον να παρέμβουμε. Την Τετάρτη, στις 11/9/2013 και ώρα 17:30, το απόγευμα έγινε συγκέντρωση στα δικαστήρια της πόλης για να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στα παρακείμενα γραφεία της χρυσής αυγής. Εκεί βρέθηκε ένας αριθμός ετερόκλητων ανθρώπων (εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές κτλ) που τους ενώνει η αγάπη για τον Π.Α.Ο.Κ. Πήγαμε για να διαμαρτυρηθούμε και τίποτα παραπάνω. Φτάσαμε έξω από τα συγκεκριμένα γραφεία και φωνάξαμε συνθήματα κάνοντάς τους σαφές ότι στα κοινά του ΠΑΟΚ είναι ανεπιθύμητοι. Στη συνέχεια φύγαμε οργανωμένα.
Κατά την αποχώρησή μας, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, μας περικύκλωσαν αστυνομικές δυνάμεις απέναντι από τα δικαστήρια. Δώσαμε τα στοιχεία μας και εν συνεχεία μεταβήκαμε πεζοί στο Α.Τ. της Δωδεκανήσου «για μια προσαγωγή».
Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε τις κατηγορίες που μας προσάπτονται.
«Οι κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ»".

Δεν υπάρχουν σχόλια: