ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Ζηλεύετε τα superfit άτομα;Δείτε 8 συνήθειες που δεν περιμένατε να έχουν!


Kαι ποιος δεν ζηλεύει τα ωραία και fit κορμιά, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες, ακόμα κι αν  δηλώνουμε περήφανοι για τα παχάκια μας!

Όχι ότι είναι κακό να έχει κανείς περιττά κιλά ή κυτταρίτιδα, αλλά όσο να πεις ένα γραμμωμένο σώμα, εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό και προκαλεί το θαυμασμό αποπνέει υγεία και ευεξία!Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες και τις επίπονες ασκήσεις γιατί όπως αποδεικνύεται μόνο κακό μπορεί να κάνουν! Παρακάτω σας έχουμε 8 βασικότατες και απρόσμενες συνήθειες τις οποίες όλα τα fit άτομα και οι οποίες τα βοηθούν να διατηρούν τη γραμμή τους.Και καλό θα ήταν να τις υιοθετήσετε κι εσείς!

1. Δεν κάνουν δίαιτα: Η λέξη δίαιτα καλώς ή κακώς εμπεριέχει τρόμο και την αύρα της στέρησης και της σκληρής προσπάθειας. Και τι φέρνει συνήθως η στέρηση; Ξεσπάσματα και μάλιστα έντονα τα οποία στοιχίζουν στη σιλουέτα και το σώμα με αποτέλεσμα οτιδήποτε κι αν έχουμε κάνει να μην έχει αντίκρυσμα! Το μυστικό λοιπόν είναι να αποφύγετε εντελώς τη λέξη δίατα και αντ' αυτού να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με τροφές που αγαπάτε αλλά πάντα με μέτρο!

2. Βρίσκουν χαρά στην άσκηση: Αν ξεκινάτε να πάτε στο γυμναστήριο με τα μούτρα κατεβασμένα σαν να πηγαίνετε στο απόσπασμα, τότε είναι απολύτως φυσικό ούτε η άσκηση να αποδώσει ούτε φυσικά και να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Βρείτε κάτι που σας είναι ευχάριστο, όπως χορό, κολύμπι ή τρέξιμο και αποφύγετε τον κλειστό χώρο του γυμναστηρίου αν αυτό σας είναι αβάσταχτο. Ακούστε μουσική κατά τη διάρκεια και γενικότερα αποβάλλετε οποιαδήποτε αίσθηση αγγαρείας γιατί έτσι δουλίτσα δεν γίνεται!

3. Δεν κάνουν συγκρίσεις: Κακά τα ψέματα όλοι μας έχουμε κατά καιρούς μπει στο τριπάκι της σύγκρισης με άλλους είτε είναι καλύτεροι είτε όχι. Ε λοιπόν οι fit άνθρωποι δεν μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να συγκριθούν με άλλους καθώς γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι το κάθε σώμα έχει τις δικές του διαφορετικές ανάγκες και άρα χρειάζεται εντελώς ξεχωριστή αντιμετώπιση! Υιοθετήστε την άποψη αυτή και θα σωθείτε!

4. Κοιμούνται περισσότερο: Όταν οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σώμα για να λειτουργήσει χρειάζεται οπωσδήποτε 8 ώρες ύπνου την ημέρα δεν το λένε απλά για να το πουν. O ύπνος δεν ξεκουράζει μόνο το σώμα και ανανεώνει τα κύτταρα αλλά βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, του μεταβολισμού ενώ δρα και κατά του γήρατος! Τρία σε ένα! Έχετε τίποτα καλύτερο;

5. Κλέβουν: 
Δεν το εννοούμε φυσικά με την κυριολεκτική έννοια, απλά, υπάρχει πάντοτε μία μέρα στο μενού τους που μπορούν να φάνε ότι και όσο θέλουν! Με τον τρόπο αυτό, ο οργανισμός δεν αισθάνεται στέρηση ενώ μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να ξεφύγετε και τελικά να καταστρέψετε όλα όσα με κόπο είχατε χτίσει!

6. Κάνουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, προτεραιότητα: Μπορεί εσείς κάθε φορά που είναι να γυμναστείτε όλο και κάτι να βρίσκετε προκειμένου να το αποφύγετε, αλλά αυτό ακριβώς είναι που δεν κάνουν τα fit άτομα. Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή εκείνη, δεν χωρά καμία δικαιολογία και καμία χαζή υποχρέωση που δεν σηκώνει αναβολή. Η αναβλητικότητα είναι ο χειρότερος σύμβουλος για το... γραμμωμένο και σέξι κορμί!

7. Τρώνε πρωινό: Είναι άκρως παράλογο και αφύσικο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να παραλείπει το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αλλά για κάποιο περίεργο λόγο αυτό γίνεται. Αν ωστόσο ρωτήσετε οποιονδήποτε που προσέχει τη διατροφή του και γυμνάζεται, θα σας πει ότι ποτέ μα ποτέ δεν παραλείπει το πρωινό γιατί πολύ απλά είναι αυτό που δίνει ενέργεια στον οργανισμό για όλο το υπόλοιπο της μέρας.

8. Έχουν ένα... σύντροφο:
 Δεν εννοούμε ερωτικό αλλά σύντροφο στην άθληση και τη διατροφή! Είναι πολύ δύσκολο όταν το περιβάλλον σας δεν έχει καμία σχέση με τη γυμναστική ή τον υγιεινό τρόπο ζωής, εσείς να ακολουθήσετε μία άλλη οδό. Γι' αυτό λοιπόν η εύρεση ενός fitness buddy κρίνεται απαραίτητη προκειμένου ο ένας να δίνει κουράγιο στον άλλο.
Υποχρεωτικά καθημερινά οι αποδείξεις και τα τιμολόγια στο taxisnet από το 2014 Υποχρεωτικά καθημερινά οι αποδείξεις και τα τιμολόγια στο taxisnet από το 2014 Απο 1/1/2014 υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες θα πρέπει καθημερινά να δηλώνουν τις αρχεία με τις αποδείξεις λιανικής και τα τιμολόγια πώλησης που έχουν εκδώσει στο taxisnet σε ειδική εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΓΓΠΣ. Η ειδική εφαρμογή έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από σήμερα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή των αποδείξεων λιανικής πώλησης και τιμολογίων πώλησης μέσω αρχείων που θα δημιουργούνται από τους Φορολογικούς Μηχανισμούς μέσω του λογισμικού του, καθημερινά στο taxisnet . Όσες επιχειρήσεις και ατομικές επιχειρήσεις δεν είναι εφοδιασμένες με φορολογικούς μηχανισμούς αλλά χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές θα στέλνουν μέσω της ειδικής εφαρμογής στο taxisnet τον αριθμό του Ζ που εκδίδουν καθημερινά , την καθαρή αξία πώλησης αλλά και την αξία του ΦΠΑ που έχουν εισπράξει την συγκεκριμένη ημέρα. Πρόβλημα όμως στην συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί η υποβολή των φορολογικών στοιχείων επαγγελματιών και επιτηδευματιών που εκδίδουν χειρόγραφα Σήμερα η ΓΓΠΣ έθεσε σε πιλοτική εφαρμογή την υποβολή στο taxisnet των φορολογικών στοιχείων από επιχειρήσεις που εθελοντικά θα θέλουν να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του μέτρου. Εφόσον το μέτρο αυτό εφαρμοστεί θα θέσει ουσιαστικά τέλος στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων στο ΚΕΠΥΟ που είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να υποβάλουν κάθε χρόνο αφού όλα τα φορολογικά στοιχεία θα είναι στην διάθεση της ΓΓΠΣ. Η πιλοτική χρήση της εφαρμογής αυτής στους επιτηδευματίες,θα βοηθήσει να αναβαθμίσουν έγκαιρα τα μηχανογραφικά τους συστήματα.

www.dikaiologitika.gr
Απο 1/1/2014 υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες θα πρέπει καθημερινά να δηλώνουν τις αρχεία με τις αποδείξεις λιανικής και τα τιμολόγια πώλησης που έχουν εκδώσει στο taxisnet σε ειδική εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΓΓΠΣ. Η ειδική εφαρμογή έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από σήμερα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή των αποδείξεων λιανικής πώλησης και τιμολογίων πώλησης μέσω αρχείων που θα δημιουργούνται από τους Φορολογικούς Μηχανισμούς μέσω του λογισμικού του, καθημερινά στο taxisnet . Όσες επιχειρήσεις και ατομικές επιχειρήσεις δεν είναι εφοδιασμένες με φορολογικούς μηχανισμούς αλλά χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές θα στέλνουν μέσω της ειδικής εφαρμογής στο taxisnet τον αριθμό του Ζ που εκδίδουν καθημερινά , την καθαρή αξία πώλησης αλλά και την αξία του ΦΠΑ που έχουν εισπράξει την συγκεκριμένη ημέρα. Πρόβλημα όμως στην συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί η υποβολή των φορολογικών στοιχείων επαγγελματιών και επιτηδευματιών που εκδίδουν χειρόγραφα Σήμερα η ΓΓΠΣ έθεσε σε πιλοτική εφαρμογή την υποβολή στο taxisnet των φορολογικών στοιχείων από επιχειρήσεις που εθελοντικά θα θέλουν να συμμετάσχουν στην εφαρμογή του μέτρου. Εφόσον το μέτρο αυτό εφαρμοστεί θα θέσει ουσιαστικά τέλος στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων στο ΚΕΠΥΟ που είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να υποβάλουν κάθε χρόνο αφού όλα τα φορολογικά στοιχεία θα είναι στην διάθεση της ΓΓΠΣ. Η πιλοτική χρήση της εφαρμογής αυτής στους επιτηδευματίες,θα βοηθήσει να αναβαθμίσουν έγκαιρα τα μηχανογραφικά τους συστήματα.

www.dikaiologitika.gr

Ζηλεύετε τα superfit άτομα;Δείτε 8 συνήθειες που δεν περιμένατε να έχουν!

Kαι ποιος δεν ζηλεύει τα ωραία και fit κορμιά, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες, ακόμα κι αν  δηλώνουμε περήφανοι για τα παχάκια μας!


Όχι ότι είναι κακό να έχει κανείς περιττά κιλά ή κυτταρίτιδα, αλλά όσο να πεις ένα γραμμωμένο σώμα, εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό και προκαλεί το θαυμασμό αποπνέει υγεία και ευεξία!Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες και τις επίπονες ασκήσεις γιατί όπως αποδεικνύεται μόνο κακό μπορεί να κάνουν! Παρακάτω σας έχουμε 8 βασικότατες και απρόσμενες συνήθειες τις οποίες όλα τα fit άτομα και οι οποίες τα βοηθούν να διατηρούν τη γραμμή τους.Και καλό θα ήταν να τις υιοθετήσετε κι εσείς!1. Δεν κάνουν δίαιτα: Η λέξη δίαιτα καλώς ή κακώς εμπεριέχει τρόμο και την αύρα της στέρησης και της σκληρής προσπάθειας. Και τι φέρνει συνήθως η στέρηση; Ξεσπάσματα και μάλιστα έντονα τα οποία στοιχίζουν στη σιλουέτα και το σώμα με αποτέλεσμα οτιδήποτε κι αν έχουμε κάνει να μην έχει αντίκρυσμα! Το μυστικό λοιπόν είναι να αποφύγετε εντελώς τη λέξη δίατα και αντ' αυτού να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με τροφές που αγαπάτε αλλά πάντα με μέτρο!2. Βρίσκουν χαρά στην άσκηση: Αν ξεκινάτε να πάτε στο γυμναστήριο με τα μούτρα κατεβασμένα σαν να πηγαίνετε στο απόσπασμα, τότε είναι απολύτως φυσικό ούτε η άσκηση να αποδώσει ούτε φυσικά και να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Βρείτε κάτι που σας είναι ευχάριστο, όπως χορό, κολύμπι ή τρέξιμο και αποφύγετε τον κλειστό χώρο του γυμναστηρίου αν αυτό σας είναι αβάσταχτο. Ακούστε μουσική κατά τη διάρκεια και γενικότερα αποβάλλετε οποιαδήποτε αίσθηση αγγαρείας γιατί έτσι δουλίτσα δεν γίνεται!3. Δεν κάνουν συγκρίσεις: Κακά τα ψέματα όλοι μας έχουμε κατά καιρούς μπει στο τριπάκι της σύγκρισης με άλλους είτε είναι καλύτεροι είτε όχι. Ε λοιπόν οι fit άνθρωποι δεν μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να συγκριθούν με άλλους καθώς γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι το κάθε σώμα έχει τις δικές του διαφορετικές ανάγκες και άρα χρειάζεται εντελώς ξεχωριστή αντιμετώπιση! Υιοθετήστε την άποψη αυτή και θα σωθείτε!

4. Κοιμούνται περισσότερο: Όταν οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σώμα για να λειτουργήσει χρειάζεται οπωσδήποτε 8 ώρες ύπνου την ημέρα δεν το λένε απλά για να το πουν. O ύπνος δεν ξεκουράζει μόνο το σώμα και ανανεώνει τα κύτταρα αλλά βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, του μεταβολισμού ενώ δρα και κατά του γήρατος! Τρία σε ένα! Έχετε τίποτα καλύτερο;5. Κλέβουν: 
Δεν το εννοούμε φυσικά με την κυριολεκτική έννοια, απλά, υπάρχει πάντοτε μία μέρα στο μενού τους που μπορούν να φάνε ότι και όσο θέλουν! Με τον τρόπο αυτό, ο οργανισμός δεν αισθάνεται στέρηση ενώ μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να ξεφύγετε και τελικά να καταστρέψετε όλα όσα με κόπο είχατε χτίσει!

6. Κάνουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, προτεραιότητα: Μπορεί εσείς κάθε φορά που είναι να γυμναστείτε όλο και κάτι να βρίσκετε προκειμένου να το αποφύγετε, αλλά αυτό ακριβώς είναι που δεν κάνουν τα fit άτομα. Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή εκείνη, δεν χωρά καμία δικαιολογία και καμία χαζή υποχρέωση που δεν σηκώνει αναβολή. Η αναβλητικότητα είναι ο χειρότερος σύμβουλος για το... γραμμωμένο και σέξι κορμί!7. Τρώνε πρωινό: Είναι άκρως παράλογο και αφύσικο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού να παραλείπει το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αλλά για κάποιο περίεργο λόγο αυτό γίνεται. Αν ωστόσο ρωτήσετε οποιονδήποτε που προσέχει τη διατροφή του και γυμνάζεται, θα σας πει ότι ποτέ μα ποτέ δεν παραλείπει το πρωινό γιατί πολύ απλά είναι αυτό που δίνει ενέργεια στον οργανισμό για όλο το υπόλοιπο της μέρας.8. Έχουν ένα... σύντροφο:
 Δεν εννοούμε ερωτικό αλλά σύντροφο στην άθληση και τη διατροφή! Είναι πολύ δύσκολο όταν το περιβάλλον σας δεν έχει καμία σχέση με τη γυμναστική ή τον υγιεινό τρόπο ζωής, εσείς να ακολουθήσετε μία άλλη οδό. Γι' αυτό λοιπόν η εύρεση ενός fitness buddy κρίνεται απαραίτητη προκειμένου ο ένας να δίνει κουράγιο στον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: