ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Καταιγίδα κατασχέσεων σε ακίνητα και λογαριασμούς


Το χαρακτήρα χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον οι κατασχέσεις σε ακίνητα και λογαριασμούς, όσων αδυνατούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», κάθε μέρα βγαίνουν στο σφυρί 56 σπίτια για οφειλές πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ «χέρι» μπαίνει σε καταθέσεις, επιδόματα και ενοίκια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013 έχουν διενεργηθεί 13.597 προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων, με τις διαταγές αυτές να αντιστοιχούν σε περίπου 56 ακίνητα την ημέρα σε αυτό το διάστημα.
Εκτός από τα σπίτια, η Εφορία έχει φτάσει να «αρπάζει» από οφειλέτες καταθέσεις, επιδόματα και ενοίκια, οι οποίοι παρά την απειλή της κατάσχεσης δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.
Και μετά ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για success story. Εκτός και αν το αντιλαμβάνεται με το να χάνουν τις περιουσίες τους οι έλληνες πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: