ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ)


Γράφει ο Γιάννης Παιδής
Συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου ζητά να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν στο Διεθνές Σχολείο του Τυρνάβου (International Community School of Larissa) η διεύθυνση του σχολείου απαιτώντας πολύωρη εργασία εντός και εκτός τάξης με εξευτελιστική αμοιβή… Ο διευθυντής του σχολείου που είναι και πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι καταδικάζουν τρόικα και μνημόνια, καταπατά κάθε έννοια δικαίου αγνοώντας συλλογικές συμβάσεις και υποχρεώσεις και θεωρεί ότι στην Ελλάδα του μνημονίου και της τρόικας οι εργαζόμενοι είναι σκλάβοι και τα αφεντικά έχουν πάνω τους κάθε δικαίωμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύμβαση που πρότεινε να υπογράψει εκπαιδευτικός που θα εργαζόταν 21 ώρες την εβδομάδα σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, έναντι 400 ευρώ μικτά.
 
Εξυπακούεται ότι στη σύμβαση δεν ανέφερε πουθενά τον αριθμό των ωρών εργασίας του εκπαιδευτικού, ούτε τις ημέρες ασφάλισής του, ενώ ξεκαθάριζε ρητά ότι η εν λόγω σύμβαση υπερισχύει όλων των …κυβερνητικών αποφάσεων!!!
 
Επειδή η σύμβαση ήταν κακογραμμένη και ανέφερε ότι το ποσό των 400 ευρώ αφορούσε 8μηνη εργασία και θα δινόταν σε 8 μηνιαίες δόσεις, ζήτησε διευκρινίσεις η εκπαιδευτικός, η οποία ζήτησε επιπλέον να περιλαμβάνονται στη σύμβαση ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας καθώς επίσης και οι ημέρες ασφάλισης.
 
Με περίσσιο θράσος ο ιδιοκτήτης του σχολείου απάντησε με email στην εκπαιδευτικό ότι υπήρξε λάθος στη σύμβαση ως προς την ημερομηνία (όχι ως προς το ποσό), και επειδή τόλμησε(!) να ζητήσει διευκρινίσεις για ωράριο και ασφάλιση δεν θα χρειαστεί πλέον τις υπηρεσίες της.
 
Φυσικά ούτε είχε την ευθιξία να την ενημερώσει για το πώς και πότε θα πάρει τα χρήματα για τις 6 ημέρες που δούλεψε περιμένοντας να ενημερωθεί για τις συνθήκες εργασίας και να υπογράψει τη σύμβαση.
 
Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και με δεδομένο ότι κάποιοι «επιχειρηματίες» βλέποντας τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας πατούν επί πτωμάτων θεωρώντας ότι κάνουν χάρη σε νέους επιστήμονες με τεράστια προσόντα δίνοντάς τους κυριολεκτικά ένα κομμάτι ψωμί και μισθούς Ινδίας και Πακιστάν, θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες αντιδράσεις από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και του συνδικαλιστικούς φορείς ώστε να σταματήσει ο επικίνδυνος αυτός κατήφορος.
 
Αναμφισβήτητα με τέτοιες συμπεριφορές αδίστακτων «επιχειρηματιών» που κοιτάζουν μόνο την τσέπη τους, αδιαφορώντας ακόμα και για την ποιότητα των ακριβοπληρωμένων παρεχόμενων υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις τους, ανοίγει ο δρόμος της μετανάστευσης για το επιστημονικό δυναμικό της χώρας που αναζητά διέξοδο σε χώρες που και τα προσόντα τους, και την προσωπικότητά τους αλλά και τη δουλειά τους θα εκτιμήσουν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: