ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

14 ετών, 7 Μαραθώνιους σε 7 Ηπείρους «Για τον Πάτερα μου»

Τελικά, η Vinecki Winter το μεσημέρι της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, ολοκλήρωσε τον άθλο της στο στίβο του Παναθηναϊκού σταδίου. Έκανε τον γύρο του κόσμου τρέχοντας Μαραθώνιους και στις 7 Ηπείρους του πλανήτη και έγινε η πιο νέα δρομέας στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Η 14χρονη Μαραθωνοδρόμος τερμάτισε τον αγώνα σε 4 ώρες και 3 λεπτά, σήκωσε το χέρι ψηλά στον ουρανό και αφιέρωσε στον πατέρα της που έφυγε σε ηλικία 40 ετών , το 2009, χτυπημένος από τον καρκίνο του προστάτη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αποφάσισε να κάνει τον ξεχωριστό «γύρο του κόσμου». Μια καμπάνια ουσιαστικά που έχει σκοπό την ίδρυση μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης τα έσοδα της οποίας θα πάνε στις έρευνες για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης νόσου. Μάλιστα η ανταπόκριση χορηγών και υποστηρικτών είναι ήδη συγκινητική αφού έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 400.000 δολάρια.

«Ο πατέρας μου πάλευε συνεχώς και δεν εγκατέλειπε ποτέ. Αυτό κάνω κι εγώ εκεί έξω για κάθε ένα στους έξι άνδρες που πάσχουν από τον καρκίνο του προστάτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια μιλώντας για τον άνθρωπο που την ενέπνευσε να τρέξει σε όλο τον κόσμο παρά την πολύ μικρή της ηλικία.

Η Winter άρχισε να τρέχει σε παιδικούς αγώνες σε ηλικία 5 ετών και ήδη στα 14 της έχει πάρει μέρος σε Μαραθωνίους στις Ηνωμένες Πολιτείες , στην Κένυα, την Ανταρκτική, την Μογγολία, το Περού που είναι κι από τους δυσκολότερους και τη Νέα Ζηλανδία . Μάλιστα στους περισσότερους ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα .

Τον περασμένο Μάρτιο έγινε η μικρότερη δρομέας που τερμάτισε σε μαραθώνιο της Ανταρκτικής ενός από τους πιο δύσκολους λόγω ψύχους Μαραθωνίους στον κόσμο.

Πλέον συγκαταλέγεται στους μόλις 489 δρομείς που έχουν τρέξει Μαραθωνίους και στις επτά ηπείρους, όμως στο Καλλιμάρμαρο κατάφερε με την μητέρα της και ένα ακόμη ρεκόρ. Έγιναν το μοναδικό δίδυμο μάνα-κόρη στον πλανήτη που θα έχουν τρέξει μαραθώνιο και στις επτά ηπείρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: