ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τσιριγωτάκης: Γιατί ανακαλώ την αίτηση ενδιαφέροντος στη ΔΤ


O επί χρόνια ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης στο Λονδίνο, Λάμπης Τσιριγωτάκης, με μια επιστολή ανακαλεί την αίτηση ενδιαφέροντος που κατέθεσε στη Δημόσια Τηλεόραση για τη θέση του ανταποκριτή στο Λονδίνο, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη «διαδικασία που επέβαλε», η οποία «ισοπεδώνει κάθε δημοσιογραφική αξία και επαγγελματική αξιοπρέπεια».
Γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή του: «Αγαπητοί κύριοι, Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 υπέβαλα ηλεκτρονικά αίτηση ενδιαφέροντος για τη θέση του ανταποκριτού στο Λονδίνο. Μετά από προσεκτική σκέψη αποφάσισα να ανακαλέσω την αίτηση μου και ζητώ να την αποσύρετε από τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής.
Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι γιατί πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να επιλέγονται και να προσλαμβάνονται και ιδιαίτερα σε δημόσιους οργανισμούς με κριτήρια τη δουλειά τους και το επαγγελματικό τους βιογραφικό.
Η διαδικασία που επέβαλε ο υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας για την πρόσληψη των δημοσιογράφων-ανταποκριτών για τη δημόσια τηλεόραση, ισοπεδώνει κάθε δημοσιογραφική αξία και επαγγελματική αξιοπρέπεια, και κατά την άποψη μου δεν συμβάλλει στην θετική ποιότητα και υποδομή της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης.
Προσωπικά μετά από τριάντα και πλέον χρόνια πλούσιας θα έλεγα δραστηριότητας στην ελληνική αλλά και διεθνή δημοσιογραφία, την ηλεκτρονική και έντυπη, δεν μπορώ να αποδεχθώ την συμμετοχή μου σε μια τέτοια διαδικασία. Η δημοσιογραφική δουλειά είναι δημόσιο υλικό, στη διάθεση του κοινού ώστε όλοι να μπορούν να το αξιολογούν και να κρίνουν».
Μετά Τιμής
Χαράλαμπος – Λάμπης Τσιριγωτάκης».
  tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: