ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Oι 7 τροφές που πρέπει να ξεχάσεις από το πρωινό σου γεύμα

Όπως χρόνια τώρα υποστηρίζουν οι διατροφολόγοι το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι και το σημαντικότερο. Η εξήγηση της θεωρίας αυτής είναι απλή. Αυτό που θα επιλέξουμε να φάμε το πρωί θα επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα μας για όλη την υπόλοιπη μέρα. Άρα δεν πρέπει ούτε να το αποφεύγουμε, αλλά ούτε να κουράζουμε τον οργανισμό μας με λάθος τροφές. Αποκλείστε λοιπόν από την πρωινή σας διατροφή τα:

Μπέικον, χοιρινό και λουκάνικα

Μην παρασύρεσαι από τις αμερικανικές ταινίες που όλη η οικογένεια απολαμβάνει ένα δυναμωτικό πρωινό με μπέικον και λουκάνικα στην μεγάλη τραπεζαρία. Το επεξεργασμένο κρέας έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου. Απέφυγε λοιπόν το μπέικον, το ζαμπόν και τα λουκάνικα δια ροπάλου και προτίμησέ τα -όχι συχνά= στα επόμενα δύο γεύματα της ημέρας. 
Δημητριακά με ζάχαρη
Στα δημητριακά λέμε ναι, αλλά όχι σε εκείνα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και υδατανθράκων. Πώς θα τα καταλάβεις; Έχουν συνήθως σοκολάτα και συσκευασίες που απευθύνονται για παιδιά. Όταν τα επιλέγεις για το πρωινό σου το ζάχαρο στο αίμα σου ανεβαίνει απότομα και μετά πέφτει εντελώς. Άρα αν δεν θέλεις να πέσει η ενέργειά σου στο ξεκίνημα κιόλας της ημέρας απέφυγετε τα. Επέλεξε δημητριακά πλούσια σε πρωτεΐνες, (συμβουλέψου την συσκευασία τους) και πρόσθεσε και καρύδια για ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης.

Τηγανίτες με σιρόπι από σφένδαμο
Πρόκειται για τυπικό πρωινό του εξωτερικού, αλλά και αυτή η τάση δείχνει να έρχεται και στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο σιρόπι μπορεί να είναι σχετικά μια υγιεινή γλυκαντική ουσία, αλλά στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά που έχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης. Και τέτοιες μεγάλες ποσότητες μπορούν να οδηγήσουν σε παχυσαρκία και σε λίπος που αποθηκεύεται μεταξύ των οργάνων του σώματός μας. Αυτό το λίπος έχει κατηγορηθεί για την εμφάνιση καρκίνου και διαβήτη.


queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: