ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Έκκληση να βρεθεί σπίτι για οικογένεια ανέργου με έξι παιδιά


Γροθιά στο στομάχι, οι ιστορίες που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες εξαθλίωσης κάτω από τις οποίες επιβιώνουν Έλληνες συμπολίτες μας. Στην Ηλεία, οκταμελής οικογένεια, εντοπίστηκε να κατοικεί σε ένα ερειπωμένο σπίτι στο Επιτάλιο χωρίς ρεύμα και  στο κρύο.


Ο Βασίλης Αβράμης, η σύζυγός του και τα έξι  τους παιδιά, βρήκαν καταφύγιο όντας άστεγοι σε ένα ερειπωμένο παραλιακό «σπίτι».
«Το σπίτι το βρήκα και μπήκα μέσα. Δεν είχα που να μείνω. Δεν είχαμε λεφτά να νοικιάσουμε» δηλώνει ο πατέρας και ανήσυχος συμπληρώνει «το βράδυ φοβόμαστε. Ο καιρός είναι άγριος»
Το σπίτι δεν έχει ρεύμα και το βράδυ η οικογένεια βλέπει με καντηλάκι.
Κάποιες φορές μάλιστα, λέει ο πατέρας,  δεν υπάρχει λάδι και «είμαστε στα σκοτάδια»

«Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία» εξηγεί.
Η σύζυγός του Διονυσία Αβράμη απευθύνει έκκληση.

«Θέλουμε ένα λυόμενο να βάλουμε μέσα τα παιδιά. Το βράδυ όταν βρέχει γίνονται μούσκεμα. Τα παιδιά φοβούνται μη γίνει κανένα κακό».
Το Σάββατο, άνθρωποι  της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» βρέθηκαν κοντά τους προσφέροντας τους τρόφιμα και άλλα είδη.
Αυτό όμως δεν είναι αρκετό και απευθύνουν έκκληση  ώστε να βρεθεί μια ασφαλής στέγη για την οικογένεια με τα έξι παιδιά,  πριν ο χειμώνας και τα τσουχτερά κρύα κάνουν την εμφάνισή τους.
«Κάνουμε έκκληση και στον κ. Αντιπεριφερειάρχη να βρεθεί ένα λυόμενο για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούν αυτά τα έξι μικρά παιδιά να ζουν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Μου θυμίζει Αφγανιστάν, εκεί που έχουν καταστραφεί τα πάντα. Επίσης όποιος μπορεί ας προσφέρει μια ξυλόσομπα για να ζεσταθούν. Το πρόβλημα είναι μεγάλο για την οικογένεια αυτή»  αναφέρει ο  Γ. Λαγκαδινός, Πρόεδρος της Οργάνωσης.

Πηγή: www.eproini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: