ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Μην απεργείς και μην κατεβα'ινεις στις πορείες . Κανε like και μπινελίκιαζε τα καναλια.

Να μην απεργήσεις. Αφού οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τους πολιτικούς αλλά από την Τρόικα.
Να μην διανοηθείς να απεργήσεις. Άλλωστε από τον καναπέ σου μπορείς να διεκδικήσεις περισσότερα. Ρίξε μια μούτζα στην Τρέμη, ένα γαμωσταυρίδι στον Καψή και θα έχεις εκπληρώσει το καθήκον σου.
 
Να μην σκεφτείς να πας στην απεργία. Δεν είναι καιρός να χάσεις το μεροκάματο. Άλλωστε αν το αφεντικό είχε θα σε πλήρωνε στην ώρα του.
 
Να κάτσεις σπίτι σου. Στις απεργίες γίνονται επεισόδια και εσύ δεν συμφωνείς με αυτά άρα δεν πηγαίνεις καθόλου.
 
Να μην πας στην απεργία. Άλλωστε δεν μπορείς να περπατήσεις και πολύ. Έχεις εκείνο τον πόνο στη μέση κάθε φορά που κουράζεσαι. Πρήζονται και τα πόδια σου από την ορθοστασία.
 
Να μην πας στην απεργία. Πρέπει τέτοιες εποχές να δείχνουμε κατανόηση όλοι μεταξύ μας. Δείξε και εσύ κατανόηση στον καλό εργοδότη που σε λυπάται και δεν σε απολύει επειδή έχεις δύο παιδιά και μην του κάνεις πουστιά να απεργήσεις. Δείξε καλό πρόσωπο ώστε ο ρουφιάνος του γραφείου να μην έχει να πει τίποτα κακό για σένα στον προϊστάμενο.
 
Να μην κατέβεις στην απεργία. Άλλωστε οι συνδικαλιστές φταίνε για το κακό που σου συμβαίνει. Τα κομματόσκυλα που τρώνε με χρυσά κουτάλια. Τους ξέρεις καλά άλλωστε. Τους ψήφιζες τόσα χρόνια στις εκλογές του συνδικάτου σου.
 
Μην χάνεις τον χρόνο σου στην απεργία. Ειδικά εσύ ο άνεργος. Μπορείς να αξιοποιήσεις διαφορετικά αυτό το τρίωρο. Μπορείς να σερφάρεις, να κάνεις like σε χιλιάδες επαναστατικά στάτους και να μη χάσεις ούτε μια λεπτομέρεια από τα γεγονότα στο twitter. Αν είσαι λίγο μεγαλύτερος θα κάνεις τα ίδια, αλλά με πιο απαρχαιωμένο τρόπο στο καφενείο μαζί με τους φίλους σου μεταξύ πλακωτού και φεύγα.
 
Να μην κατέβεις στην απεργία. Άλλωστε εσύ είσαι που έφαγες όλο το καλοκαίρι του 2011 στην πλατεία Συντάγματος και τι κατάλαβες;
 
Να μην απεργήσεις. Αφού όλα αυτά που σήμερα χάνεις δεν προέκυψαν από απεργίες και αγώνες, αλλά από φοβισμένα ανθρωπάκια που την έβγαλαν καθισμένα στον καναπέ τους.
 
Να μην πας στην απεργία. Αφού ο ελληνικός λαός είναι χαζός και τους ψήφισε καλά να πάθουμε. Όταν ξαναγίνουν εκλογές θα δούνε αυτοί.
 
Να μην πας στην απεργία. Εκεί θα βρίσκονται οι άνθρωποι που πεθαίνουν για ζωή και όχι τα νεκροκούφαρα ενός δήθεν κυρίαρχου και αξιοπρεπούς λαού.
 
Να μην πας στην απεργία. Είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσεις κάτι.
 
Πηγή: 2310net

Δεν υπάρχουν σχόλια: