ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ενα δίδυμο...πολλά μηνύματα

Για εκείνον όλα είναι θέμα διάθεσης και επιμονής. Το συνθηκα του είναι «Η ζωή τρέχει... Τρέξε μαζί μου». Ο Αχιλλέας Τσακιλτζίδης θα είναι ένα από τα πρόσωπα του 31ου ΚΜΑ, όχι γιατί θα διεκδικήσει να σπάσει κάποιο ρεκόρ ή να κερδίσει κάποιο μετάλλιο, αλλά διότι θα στείλει ένα μεγάλο κοινωνικό μήνυμα. Κι αυτό γιατί τα 42,195 μ. από τον Μαραθώνα στην Αθήνα δεν θα τα καλύψει μόνος του, αλλά παρέα με τον 10χρονο Γιάννη, ο οποίος θα είναι πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι.

Οι δύο τους γνωρίστηκαν αρχές Απριλίου, όταν ο Αχιλλέας είχε αποφασίσει ήδη πως θέλει να μοιραστεί την εμπειρία της συμμετοχής στην κλασική διαδρομή με κάποιον που δεν έχει την ικανότητα να το κάνει μόνος του. «Από τότε ήμαστε αυτοκόλλητοι, έχουμε κάνει πολλά χιλιόμετρα παρέα. Για μένα ήταν σημανατικό να κάνω κάτι τέτοιο. Με τον Γιάννη έχουμε κάνει ήδη τρεις αγώνες παρέα και αυτός θα είναι ο πρώτος μας μαραθώνιος. Ελπίζω πως θα καταφέρω να τον φέρω στο Καλλιμάρμαρο. Ηδη έχουν ενδιαφερθεί αρκετοί να μάθουν για αυτό που κάνω και να βοηθήσουν την προσπάθεια μας», είπε ο Τσακιλτζίδης, ο οποίος θα κάνει τον πρώτο του αγωνα στην κλασική διαδρομή. «Το 2010 μου μπήκε η ιδέα να τρέξω στην κλασική διαδρομή. Θα μπορούσα να είχα κάνει τον πρώτο μου αγώνα πέρυσι, όμως, ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής δεν μου το επέτρεψε. Τελικά αυτό θα γίνει φέτος με την συντροφιά του Γιάννη».

Αχιλλέας και Γιαννης δεν θα είναι μόνοι τους, καθώς η αποστολή που έχει έρθει από την Πτολεμαίδα και την Κοζάνη, αριθμεί περίπου 60 δρομείς όλων των επιπέδων. Ανάμεσα τους είναι και ο πρωταθλητής Μιχάλης Παρμάκης, που όπως φαίνεται θα τους περιμένει στον τερματισμό, αφού είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: