Η Evita Rmparte διαγνώστηκε με έναν σοβαρό τύπο καρκίνου των ωοθηκών μετά από επίσκεψη στο γιατρό στον οποίο πήγε διότι αισθανόταν σταθερό πόνο στη περιοχή. Της είπε ότι η χημειοθεραπεία, η ακτινοβολία και η χειρουργική επέμβαση ήταν οι μόνες επιλογές της για να ανακάμψει αλλά εκείνη δεν πείστηκε. Εξάλλου, είχε ζήσει όλη της τη ζωή μέσα τη μιζέρια καταλήγοντας να είναι παχύσαρκη και δυστυχισμένη.
Αντ’ αυτού, η Evita επέλεξε να επικεντρωθεί στη διατροφή και τον τρόπο ζωής της. Όπως λέει εξάλλου, αυτό ήταν τελικά που την έσωσε από τον καρκίνο. Επισκέφθηκε μια εναλλακτικό γιατρό και ξεκίνησε μια δίαιτα τύπου Gerson με φυσικούς χυμούς. Αλλάζοντας ριζικά τη διατροφή της από τις συνηθισμένες επεξεργασμένες τροφές όπως πίτσες, ντόνατς κ.α. σε φρέσκους φυσικούς σπιτικούς χυμούς, άρχισε να συνειδητοποιεί πως είναι να αισθάνεται κανείς υγιής και χαρούμενος.
Η Evita λέει ακόμη πως η κατανάλωση φυσικών χυμών της επέτρεψε να αποβάλλει περί τις 16 πέτρες από τη χοληδόχο κύστη της. Οι πέτρες της χοληδόχου κύστης είναι μάζες από τοξικά υλικά που κατακάθονται στο σώμα σας και πολλές φορές η σύγχρονη ιατρική προτείνει ως μοναδική λύση την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης από το σώμα σας. Τελικά ο καινούργιος τρόπος ζωής της Evita την οδήγησε να ανακαλύψει μια εντελώς καινούργια οπτική της ζωής γεμάτη ομορφιά την οποία δεν είχε γνωρίσει ποτέ μέχρι τότε. Έχασε πολλά κιλά, η επιδερμίδα της ανανεώθηκε και αισθανόταν πιο καλά από ποτέ. Και φυσικά ο καρκίνος δεν υπήρχε πια!