ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Γ. Πανούσης "σοκάρει" τον Τζαμτζή: Να κοπούν προνόμια και μισθοί από τους βουλευτές

382103

"Ψαλίδι" στη βουλευτική αποζημίωση και τα προνόμια των βουλευτών, ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων προτείνει οι βουλευτές να μην συνταξιοδοτούνται από τη Βουλή αλλά από το φορέα όπου εργάζονται αλλά και να προσφέρουν μέρος του μισθού τους στους "χτυπημένους" από την κρίση συμπολίτες τους.
 

Ο Γιάννης Πανούσης "καταθέτει" με ανάρτηση του στο Facebook την πρόταση του προκειμένου οι βουλευτές να επανασυνδεθούν με την κοινωνία.
 
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην Α' Αθήνας προτείνει οι βουλευτές να μην έχουν ειδική αποζημίωση αλλά να εισπράττουν το μισθό τους παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες ή ν’ ασκούν το επάγγελμά τους, καθώς επίσης και να μην συνταξιοδοτούνται από τη Βουλή αλλά από το φορέα όπου εργάζονται.

Ζητά επίσης τα προνόμια στους βουλευτές (αυτοκίνητο, οδηγός, δωρεάν εισιτήρια) να παρέχονται μόνο εφόσον μπορούν να δικαιολογηθούν.

Σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από αυτό του Δάνη Τζαμτζή, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την προκλητική του δήλωση πως με 2.000 μισθό δεν θα κατέβαινε βουλευτής και πως υπάρχουν βουλευτές που "ξεραίνουν το σκατό" για να ζήσουν, ο Γιάννης Πανούσης υπογραμμίζει την ανάγκη οι βουλευτές να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων που υποφέρουν, δίνοντας τους ένα μέρος από το μισθό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: