ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τουαλέτες για θαρραλέους

Είναι από τα πιο απαραίτητα δωμάτια ενός σπιτιού, καταστήματος, γραφείου κ.τ.λ. Γιατί δεν πειράζει αν δεν έχεις κρεβατοκάμαρα, μπορείς να κοιμηθείς στον καναπέ του σαλονιού, δεν πειράζει αν δεν έχεις αίθουσα συσκέψεων, μπορείς να συζητήσεις και στο χώρο που είναι τα υπόλοιπα γραφεία, αν όμως δεν έχεις… «τουαλέτα» τι κάνεις;

Δε μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τις φυσικές ανάγκες, οι οποίες πολλές φορές είναι τόσο… «πιεστικές» που δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τις… ανακουφίσεις!
Τι θα γινόταν όμως αν βρισκόσασταν σε κάποια από αυτές που σας δείχνουμε παρακάτω; Και ακόμη χειρότερα αν η «ανάγκη» σας, σάς έπιανε σε δημόσιο χώρο;
Θα μπορούσατε να… λειτουργήσετε κανονικά, ή μήπως θα σας προκαλούσαν περισσότερο στρες;
Δείτε μερικές από τις πιο τρομακτικές τουαλέτες στον κόσμο, που σε κάνουν να το… ξανασκέφτεσαι τελικά αν δεν μπορείς να αντέξεις να περιμένεις να γυρίσεις σπίτι:
  • 1. Στο βάθος… γκρεμός!
Τουαλέτες για θαρραλέους (1)
Αυτή η ομολογουμένως ολίγον τι τρομακτική τουαλέτα βρίσκεται στο PPDG Penthouse στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικό και την έχει σχεδιάσει η αρχιτεκτονική εταιρεία Hernandez Silva Arquitectos.
Ο «εις βάθος» χώρος αρχικά προοριζόταν για ένα ασανσέρ, το οποίο όμως δεν εγκαταστάθηκε ποτέ. Αντί αυτού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μπάνιο που… σου «κόβει τα πόδια»!
Κοιτώντας κάτω σε βάθος 15 ορόφων μάλλον ξεχνάς πιο εύκολα το… κόψιμο!
  • 2. Ανδρική τουαλέτα, γεμάτη γυναικεία βλέμματα
Τουαλέτες για θαρραλέους (2)
Σε αυτό το ερώτημα μπορούν να απαντήσουν μόνο οι άντρες. Πώς θα αισθάνονταν αν μπροστά τους είχαν μια γυναίκα η οποία θα γελούσε δείχνοντας προς το… μόριό τους, αν έμοιαζε σαν να το βγάζει φωτογραφία, ή… ακόμη χειρότερα του παίρνει τα μέτρα;
Η τουαλέτα, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, είναι πραγματική και βρίσκεται στο ξενοδοχείο 5 αστέρων Sofitel στο Queenstown της Νέας Ζηλανδίας.
Κι αν αναρωτιέστε πώς ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο σαν κι αυτό αποφάσισε να υιοθετήσει ένα τόσο «προχωρημένο» στιλ, ο διευθυντής του Mark Wilkinson, θα σας λύσει την απορία, όπως αναφέρει το Neatorama: «Ήταν ένας έξυπνος τρόπος να ελαφρύνουμε λίγο την σικάτη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου».
  • 3. Το γυάλινο κουτί
Τουαλέτες για θαρραλέους (3)
Όταν σας καλεί η φύση… τι καλύτερο από το να πάτε σε μια τουαλέτα στη… Φύση;
Βέβαια, αν ήταν σαν κι αυτή τη δημόσια τουαλέτα που υπάρχει κοντά στο σταθμό τρένων Itabu στην περιοχή Ichihara της Ιαπωνίας… ίσως και να το ξανασκεφτόσασταν!
Πρόκειται για ένα γυάλινο κουτί στη μέση ενός περιποιημένου κήπου, το οποίο μεν περιτριγυρίζεται από έναν φράχτη σχεδόν 2 μέτρων -για να έχετε την αίσθηση της ιδιωτικότητας μέσα στο φυσικό περιβάλλον- όμως… πώς να χαλαρώσει κανείς όταν σκέφτεται ότι παντού υπάρχουν αδιάκριτα βλέμματα;
  • 4. Υποβρύχια… ανακούφιση
Τουαλέτες για θαρραλέους (4)
Κανείς δε μπορεί να σας δει σε αυτές τις γυναικείες τουαλέτες στο Mumin Papa Cafe που βρίσκεται στην πόλη Akashi της Ιαπωνίας.
Κανείς εκτός από… μερικές δεκάδες ψάρια και μια αρσενική θαλάσσια χελώνα τουλάχιστον!
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να έχει ξοδέψει 270.000 δολάρια για να χτίσει την «υποβρύχια τουαλέτα» του.
  • 5. Από μέσα βλέπεις τα πάντα, απ’ έξω νομίζεις ότι είσαι μόνος
Τουαλέτες για θαρραλέους (5)
Το 2003 η καλλιτέχνιδα Monica Bonvicini δημιούργησε ένα μινιμαλιστικό γυάλινο κουτί, το οποίο ήταν μια άκρως λειτουργική τουαλέτα από μέσα, όμως απ’ έξω φαινόταν σαν ένας καθρέφτης!
Είχε τοποθετηθεί ως έργο τέχνης έξω από την γκαλερί Tate στο Λονδίνο και ο τίτλος του έργου ήταν: «Don’t Miss A Sec».
Όσοι ήταν απ’ έξω δε μπορούσαν να δουν τίποτα από το εσωτερικό, ενώ εκείνος που βρισκόταν μέσα στο μπάνιο έβλεπε τους πάντες!
Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: