ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Θυμάστε την αγγελία για καμαριέρα έναντι φαγητού; Του Θ.Τζήμερου ήταν

Πριν λίγες μέρες έγινε ευρέως γνωστό για  την ύπαρξη αγγελίας ξενοδοχείου όπου ζητάει εργαζόμενους με αντάλλαγμα ένα πιάτο φαγητό. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μάλιστα λέει πως Στη χαμηλή σεζόν, όταν δεν έχουν δουλειά τα ξενοδοχεία, είναι πολλοί που παίρνουν εθελοντές για να φυλάνε τους χώρους. Ουσιαστικά τους φιλοξενούμε για να προσέχουν το ξενοδοχείο. Θα έγραφα 'φύλακας', αλλά τότε θα έπαιρναν μόνο αλλοδαποί. Γράφω 'καμαριέρα' για να πάρουν γυναίκες». Και υπάρχει ενδιαφέρον; Ο ιδιοκτήτης απαντάει: «Χαμός γίνεται, πάρα πολλοί έχουν πάρει τηλέφωνο», λέει. «Προφανώς είναι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά και προτιμούν να μην πληρώνουν ενοίκιο, ρεύμα, νερό κλπ»
Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου θα εμπνεύστηκε την αγγελία από τις απόψεις του Θάνου Τζήμερου ο οποίος σε post στην σελίδα του στο Facebook έγραφε το εξής: " Αν υπάρχει κάποιος πεινασμένος και άστεγος ο οποίος δέχεται να εργαστεί με αντάλλαγμα φαγητό και ύπνο, γιατί το κράτος πρέπει να εμποδίσει την συμφωνία αυτών των δύο; Αν τους εμποδίσει, ο ένας θα συνεχίσει να είναι πεινασμένος και άστεγος και ο άλλος δεν θα έχει ένα χέρι βοηθείαςστα ενοικιαζόμενα και θα κλείσει το μαγαζί. Είναι καλύτερο αυτό για την οικονομία; Είναι πιο ανθρωπιστικο;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: