ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Mr Jumbo

Μία αναδασωτέα έκταση και μία πολυτελής κατοικία στην Πολιτεία έσυραν στα δικαστήρια και καταδίκασαν τον Μr Jumbo κ. Απόστολο Βακάκη. Την ίδια τύχη, επιφύλαξε η δικαιοσύνη και στον δήμαρχο Κηφισιάς κ. Νίκο Χιωτάκη, επιδικάζοντας ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ στον καθένα.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο του 2009 όταν ο κ. Βακάκης με την συνδρομή του Δημάρχου Κηφισιάς αποφάσισαν αυθαίρετα να "αναπλάσουν" τέσσερα στρέμματα δάσους, που είχαν καεί στις πυρκαγιές του 2007, μπαζώνοντάς τα με τεράστιες ποσότητες χωμάτων που προέρχονταν από την εκσκαφή για την έπαυλη και την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που κατασκεύαζε ο επιχειρηματίας σε διπλανό οικόπεδο.

Η επίμαχη έκταση βρίσκεται επί της οδού Θαναπούλου στην Πολιτεία, στη θέση Μοναχόδεντρο Κοκκιναρά και αποτελεί τμήμα ενός πυρήνα 121 στρεμμάτων που παλιότερα ανήκε στο κτήμα Ηλιοπούλου. Τις καταγγελίες στο δασαρχείο Πεντέλης έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής όταν έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι μέσα στο καλοκαίρι, εργολάβος υλοτομούσε το οικόπεδο και έριχνε όλα τα μπάζα της διπλανής οικοδομής στη δασική έκταση. Ήταν μάλιστα, ο ίδιος που είχε αναλάβει την εκσκαφή της θηριώδους πισίνας του επιχειρηματία και είχε αποκαλύψει γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τα σχέδια όπως την βούληση του ιδιοκτήτη να κολυμπά στην πισίνα πέφτοντας από την βεράντα της έπαυλης! Στις επίμονες διαμαρτυρίες των κατοίκων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Κηφισιάς αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι ο εργολάβος είχε εντολή να καθαρίσει τα ξερά κλαδιά και όχι να ισοπεδώσει την καμένη έκταση. Το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο δεν φαίνεται να πείστηκε από τους ισχυρισμούς, επιβάλλοντας στις 21 Νοεμβρίου ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο στον δήμαρχο Κηφισιάς αλλά και στον ιδιοκτήτη της Jumbo.

Η εκτέλεση της ποινής φυλάκισης πήρε αναστολή λόγω του καθαρού μητρώου και των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι αναμένεται να υποβάλλουν έφεση εντός των προσεχών ημερών.

Της Μαριάννας Τζάννε
(Αναδημοσίευση από το www.newmoney.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: