ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Ο καλύτερος υδατάνθρακας που θα σας φτιάξει τη διάθεση χωρίς να σας παχύνει


Είστε στα «κάτω» σας, δεν έχετε ιδιαίτερη διάθεση και θέλετε απεγνωσμένα να τσιμπήσετε κάτι για να νιώσετε καλύτερα. Το καταλαβαίνουμε. Αντί όμως να πέσετε με τα μούτρα σε πατατάκια, σοκολάτες, παγωτά ή φέτες ψωμιού με μαρμελάδες, υπάρχει ένας υδατάνθρακας που θα σας «ανεβάσει» χωρίς να καταστρέψει τη σιλουέτα σας.

Οι 
γλυκοπατάτες! «Οι γλυκοπατάτες είναι μία από τις πιο θρεπτικές πηγές υδατανθράκων. Και όταν καταναλώνουμε υδατάνθρακες, δημιουργείται μια ξαφνική αύξηση της σεροτονίνης, του χημικού που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και μας φτιάχνει τη διάθεση», λένε οι ειδικοί. Επίσης, χάρη στις φυτικές ίνες στους κονδύλους της γλυκοπατάτας, οι υδατάνθρακες θα εισέλθουν στο αίμα σας σε πιο σταδιακό ρυθμό, κρατώντας έτσι την ενέργειά σας σε σταθερό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως θα μείνετε σε καλή διάθεση για πολλή ώρα, και δεν θα χάσετε γρήγορα το κέφι σας, όπως θα συνέβαινε αν τρώγατε μια σοκολάτα, για παράδειγμα.


www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: