ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ενας ακομη λόγος για ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτο



Η χθεσινή δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει το αεροπλάνο και θα φύγει από τη χώρα, εκτός από πολλά γέλια, προκάλεσε και ένα ιδιαίτερα δημοφιλές hashtag στο Twitter, το #An_vgei_o_Syriza, στο οποίο πολλοί χρήστες σατίρισαν τη δήλωση αυτή.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, το left.gr ανήρτησε ένα άρθρο, στο οποίο καυτηριάζει το ρόλο του «γελωτοποιού» που, όπως αναφέρει, έχει αναλάβει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Διαβάστε το άρθρο:
«Στις Αυλές του Μεσαίωνα ο γελωτοποιός είχε σημαντική θέση. Ο ρόλος του δεν περιοριζόταν στην ψυχαγωγία του βασιλιά και των ευγενών. Περιβαλλόμενος από μια ιδιότυπη ασυλία, μπορούσε να εκστομίζει αλήθειες που θα μπορούσαν να επισύρουν την ποινή του θανάτου αν επρόκειτο για άλλους. Ο γελωτοποιός έλεγε αυτά που όλοι ήξεραν, αλλά κανένας δεν τολμούσε να πει.
Στη μνημονιακή Αυλή το ρόλο του γελωτοποιού τον έχει αναλάβει ο Πάγκαλος. Καθήμενος στο πλάι του θρόνου της τρόικας, προσπαθεί να προκαλέσει το γέλιο με τις χοντροκομμένες ακροδεξιές παραδοξολογίες του. Ωστόσο λέει και τις αλήθειες που αποφεύγουν οι υπόλοιποι αυλικοί –ίδιον του γελωτοποιού άλλωστε.
Σήμερα ο Πάγκαλος δήλωσε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει το αεροπλάνο και θα φύγει από τη χώρα. Η δήλωση έδωσε βέβαια λαβή για δεκάδες σατιρικές ατάκες. Στο twitter δε το hastag #An_vgei_o_Syriza έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή της ημέρας. Κι όχι άδικα. Βέβαια το ερώτημα είναι αν η Αυλή το διασκέδασε, όπως ο λαός –είπαμε ο γελωτοποιός την Αυλή πρέπει να διασκεδάζει.
Η απάντηση είναι μάλλον όχι. Γιατί η δήλωση Πάγκαλου, μέσα στη φαιδρότητα της, εξωτερίκευσε τους μύχιους φόβους του καταρρέοντος συστήματος εξουσίας. Το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό φοβάται μια αριστερή κυβέρνηση. Όχι γιατί μια τέτοια προοπτική θα σημάνει την… καταστροφή της χώρας –το επαχθές έργο το έχουν επιτελέσει με μεγάλη επιτυχία οι ίδιοι. Αυτό που φοβούνται είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και το λαό στους δρόμους, τα ψέματα θα τελειώσουν. Και μαζί με τα ψέματα, θα τελειώσει πολιτικά το σύμπλεγμα κομμάτων-τραπεζών-ΜΜΕ που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.
Στο χέρι μας είναι πια να κάνουμε τα βήματα που μένουν για να γίνουν οι φόβοι τους πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: