ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εχεις 12.000; Παίζεις στην Α1 κι επιλέγεις ματς!

Εχεις 12.000; Παίζεις στην Α1 κι επιλέγεις ματς!

Το βαρέλι του ελληνικού μπάσκετ δεν έχει πάτο και η ιστορία που εξελίσσεται με τον Ηλυσιακό κι έναν εν ονόματι Νίκο Μπέλλο που παρουσιάζεται ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει αναδειχτεί από διαφορά μπασκετικά sites (basketplus.gr, ebasket.gr) και το οποίο μας έβαλε στην… μπρίζα να ψάξουμε τι ακριβώς ισχύει και πώς ακριβώς έχει το θέμα.
Ο Νίκος Μπέλλος λοιπόν, ένας 34χρονος πρώην παίκτης και πρόεδρος της Αθλητικής Ενωσης Εξω Παναγίτσας της Χαλκίδας, ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να αγωνιστεί στην Α1 και να βάλει το όνομά του στο πάνθεον των επαγγελματιών παικτών που πέρασαν από την μεγάλη κατηγορία
Ηταν μάλιστα αποφασισμένος να πληρώσει όσα κι όσα προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αντιλαμβανόμενος πως έχει μεγάλη τύχη να το πετύχει, γνωρίζοντας την τραγική οικονομική κατάσταση αρκετών ομάδων στην Α1…
Αρχικά λοιπόν προσέγγισε την ομάδα της περιοχής του, τον Ικαρο Χαλκίδας, και πρότεινε το ποσό των 125.000 ευρώ (!) σε μορφή χορηγίας προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο και να παίξει στην Α1!
Εν συνεχεία το ποσό «έπεσε» στα 25.000, με την προϋπόθεση πως θα αγωνιστεί σε τρία – τέσσερα παιχνίδια και συγκεκριμένα στα «μεγάλα» ματς, αυτά με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ και μάλιστα εκτός έδρας προκειμένου να `χει να λέει στα παιδιά του πως έπαιξε στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, το Αλεξάνδρειο και την Πυλαία!
Ο Ικαρος, αν και σε άσχημη κατάσταση, απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα την πρόταση με τον μπασκετάνθρωπο Γιώργο Καλαφατάκη να ξεκαθαρίζει πως δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί μια τέτοια περίπτωση στην ομάδα του. Και πράγματι, οι άνθρωποι του Ικαρου συμφώνησαν απόλυτα μαζί του κι έτσι ο πρώτος… κίνδυνος ξεπεράστηκε.
Πρώτα στον Ικαρο, μετά στον Ηλυσιακό
Ο Μπέλλος όμως δεν το `βαλε κάτω… Μέσω κάποιου ανθρώπου που μέχρι πρότινος εργαζόταν για τον Ικαρο, προσέγγισε τον Ηλυσιακό και ήρθε σε απευθείας επαφή με τον πρόεδρο της ομάδας Παντελή Γαμπιεράκη. Ο τελευταίος, αν και είχε ΜΟΝΟ αρνητικές εισηγήσεις από τους συνεργάτες του, είπε να… συμμετάσχει στο όνειρο του Μπέλλου και σύμφωνα με πληροφορίες είπε «ναι» στην πρόταση, έναντι του ποσού των 12.000 ευρώ!
Ο Μπέλλος λοιπόν υπέγραψε συμβόλαιο στον Ηλυσιακό, αυτό με την σειρά του κατατέθηκε στον ΕΣΑΚΕ κι όπου να `ναι θα τον δούμε να κάνει ντεμπούτο στην Α1, καθώς μέρος της συμφωνίας είναι να αγωνιστεί σε κάποιο μεγάλο παιχνίδι και πάντα εκτός έδρας για να πάρει γεύση από ΣΕΦ και ΟΑΚΑ! Επί της ουσίας δηλαδή, ο συγκεκριμένος 34άρης πλήρωσε 12.000 ευρώ για να `χει να λέει στους φίλους του πως θα αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό!
Δεν πάει καν για προπόνηση
Το εξίσου εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως μέχρι σήμερα ουδείς έχει δει τον Μπέλλο να εμφανίζεται στο κλειστό των Ιλισίων για προπόνηση! Προφανώς, θα εμφανιστεί σαν ατραξιόν λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, θα χαιρετήσει δια χειραψίας τους νέους… συμπαίκτες του και θα μπει στο πούλμαν για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!
Τι λένε Γαμπιεράκης και ΕΣΑΚΕ
Το SentraGoal και ο Sentra 103,3 κάνει μεγάλη προσπάθεια από το πρωί για να επικοινωνήσει με τον Γαμπιεράκη και να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα. «Πάρτε τον μάνατζερ της ομάδας» είναι η απάντηση, θέλοντας να αποφύγει την κουβέντα και γνωρίζοντας βεβαίως πως όλοι οι συνεργάτες του ήταν εξ αρχής αντίθετοι μ' αυτή την απόφαση…
Επικοινωνήσαμε και με τον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος έχει στα χέρια του το συμβόλαιο από τον Οκτώβριο. Δικαίως βεβαίως οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής, δεν είχαν και πολλά να κάνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Παρουσιάστηκε ένα συμβόλαιο με το χαμηλότατο μισθό, όπως ορίζει ο κανονισμός, δεν διέφερε σε τίποτα μ' όλα τα συμβόλαια που καταθέτουν οι ομάδες κι επομένως δεν είχαν λόγο να μπουν στη διαδικασία να ψάξουν τι συμφωνία κάτω από το τραπέζι έχει κάνει ο Ηλυσιακός με τον παίκτη. Αλλωστε, δεν είναι δική τους δουλειά κάτι τετοιο...
Μπέλλος στο facebook: «Δεν θα παίξω»
Προφανώς μπροστά στον ντόρο που έχει δημιουργηθεί, ο Μπέλλος αποφάσισε να κάνει δήλωση μέσω του facebook για να υποστηρίξει πως τελικά δεν θα αγωνιστεί σε καμία ομάδα, αν και το συμβόλαιό του είναι ενεργό και μπορεί να πατήσει πάνω σ αυτό για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.
«Καλημέρα, έχω να ενημερώσω ότι την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 δεν πρόκειται να αγωνιστώ σε καμιά ομάδα μιας και θα αφιερώσω όλο τον χρόνο μου στο νέο μέλος της οικογένειας μου που μας έρχεται σε 1 μήνα.
Υ.Γ.: Η ημερομηνία γέννησης μου είναι 22-01-1980, για να μην μου δημιουργήσουν και κανένα πρόβλημα στο μαιευτήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέλλος.
Τι εστί Μπέλλος
Ο Μπέλλος είχε την ομάδα της Εξω Παναγίτσας στη Χαλκίδα περισσότερο για να παίζει κι αυτός. Όταν οι άλλες δύο ομάδες της πόλης, η ΑΓΕΧ και ο Γυμναστικός, υπολοειτουργούσαν, μάζεψε πολλά παιδιά της πόλης στις ακαδημίες, πήρε τους θεωρητικά καλύτερους προπονητές κι έκανε αρκετά καλή δουλειά σε επίπεδο ακαδημιών.
Πριν από κανα δυο χρόνια, αποφάσισαν να «τρέξουν» την ομάδα στη Γ' Εθνική κυρίως με παιδιά από την ακαδημία. Πλέον παίζουν στο Α' τοπικό. Και μάλιστα στην ομάδα παίζει ο και Θανάσης Καμαριώτης, γνωστός από τη θητεία του στον Πανιώνιο, που είναι ταυτόχρονα γυμναστής στον Ίκαρο.

 TOY ΑΡΗ ΛΑΟΥΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: