ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ανακοινώθηκε το νέο «κόμμα» στη Βουλή


Ανακοινώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η συγκρότηση της όγδοης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία απαρτίζεται από 11 ανεξάρτητους βουλευτές.
Ονομάζεται «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και ιδρύεται στο πλαίσιο συνασπισμού κομμάτων, πολιτικών κινήσεων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.
Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, του παραδόθηκε η θετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος και τα μέλη των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που παρέχονται σε κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα: Ο πρόεδρός της θα έχει δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις, ακόμη και στις προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και θα τους διατεθούν γραφεία, διοικητικοί υπάλληλοι και εξοπλισμός.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» απαρτίζεται από τον Θεόδωρο Παραστατίδη (πρόεδρος) και τους: Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη, Μίμη Ανδρουλάκη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Νίκο Νικολόπουλο, Γιώργο Κασαπίδη, Ιωάννη Κουράκο, Μάρκο Μπόλαρη και Ν. Σταυρογιάννη.
Ανεξάρτητη βουλευτής παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε προσφάτως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, μετά την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: