ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο τελευταίος δρομέας του Μαραθωνίου



Ένας 78χρονος Αυστραλός με ελληνικό όνομα, ο Ουμπέρτο Γκρέκο, ήταν ο τελευταίος δρομέας που τερμάτισε στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ο Ουμπέρτο Γκρέκο ξεκίνησε στις 09:15 από την αφετηρία του Μαραθώνα και πέρασε την γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο στις 17:23.38 μόλις 7 λεπτά πριν συμπληρωθεί το όριο (17:30)που είχαν θέσει οι διοργανωτές προκειμένου να μετράει επίσημα ο τερματισμός.
Συνολικά χρειάστηκε 8 ώρες 08 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα για να διανύσει τα 42.195 μέτρα της  αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου και μιας από τις πιο δύσκολες σε όλο τον κόσμο. Ο 78χρονος δρομέας τερμάτισε υποβασταζόμενος από δικούς του ανθρώπους που είχαν μπει κατά την διάρκεια του αγώνα προκειμένου να τον βοηθήσουν να καταφέρει να φτάσει στον τερματισμό.
Στο Παναθηναικό στάδιο ο κόσμος είχε αποχωρήσει εκείνη την ώρα ωστόσο η υποδοχή που του επιφυλάχτηκε ήταν ιδιαίτερα θερμή. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, δέκα εθελοντές και άλλοι τόσοι…περίεργοι χειροκρότησαν θερμά τον Ουμπέρτο Γκρέκο όταν πέρασε τη γραμμή του τερματισμού αρκετά σαστισμένος από την υπερπροσπάθεια και την συγκίνηση.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ του απένειμε το μετάλλιο του και οι εθελόντριες του Μαραθωνίου του πρόσφεραν λουλούδια.
Ήταν η στιγμή που το νόημα του μαραθωνίου έπαιρνε
σάρκα και οστά αφού αξία έχει ο τερματισμός…
Περίπου 8.000 δρομείς κατάφεραν να τερματίσουν από τους 10.500 που βρέθηκαν στην εκκίνηση του Μαραθώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: