ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εν αναμονή της παραίτησης κύριε Άδωνι…


Η politically correct έκφραση που πλέον έχει μπει στην καθημερινότητα όλων όσων παρακολουθούν τα πολιτικοοικονομικά τεκταινόμενα είναι «κυβίστηση». Λαϊκιστί κωλοτούμπα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης λοιπόν, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το ρόλο του πολυτάλαντου και πολυπράγμωνος πολιτιοκύ ανδρός. Εκτός από τηλεπωλητής βιβλίων με το κιλό φασιστικού περιεχομένου του κ. Πλεύρη, τηλεοπτικός «μαϊντανός» – πάντα με την καλή έννοια – και υπουργός, είναι άνθρωπος που αρέσκεται στις αθλοπαιδιές. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί πως έκανε την κωλοτούμπα της χρονιάς και από εκεί που έβαζε στοίχημα με συνδικαλιστές του ΕΟΠΥΥ ότι δεν θα απολυθεί κανένας γιατρός του Δημοσίου, σήμερα διατρανώνει αυτό που χθες άρχισε να ψελλίζει. «Είναι πιθανόν να γίνουν και απολύσεις, αφού γίνει πρώτα αξιολόγηση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, επικαλούμενος το επιχείρημα ότι μερικές ειδικότητες γιατρών ενδεχομένως να μην είναι αναγκαίες.
«Ακόμα δεν έχεις πειστεί στα αλήθεια ότι δεν θα απολυθεί κανένας; Ακόμα το συζητάμε; Έλα να βάλουμε ένα στοίχημα. Ή θα παραιτηθώ εγώ ή εσύ!» ήταν τα λόγια για όποιον δεν θυμάται.
Εκτός βέβαια αν ο υπουργός Υγείας καταβλήθηκε από πολιτική κόπωση και επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο. Όπως και να έχει όλο το πανελλήνιο αναμένει προσηλωμένο στους τηλεοπτικούς του δέκτες την παραίτηση του υπουργού, όπως είχε στοιχηματίσει.
http://www.youtube.com/v/Hfv0YlzWkfY?version=3&autohide=1&feature=share&autoplay=1&autohide=1&attribution_tag=xeY4nka3kswSxkTv0k9rVw&showinfo=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: