ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ποιος είναι ο πιο αγενής λαός του κόσμου;

Τους έχετε δει, τους έχετε μιλήσει και έχετε -απολύτως δικαιολογημένα- συγχιστεί μαζί τους.  Αγενείς άνθρωποι  χωρίς τρόπους υπάρχουν προφανώς παντού.  Υπάρχει ωστόσο ένας λαός που κατέχει τα πρωτεία στην αγένεια. Αυτό τουλάχιστον μας αποκαλύπτει η εξιδικευμένη ταξιδιωτική ιστοσελίδα Skyscanner, η οποία μας δίνει απαντήσεις μέσω μια νέας έρευνας, που πραγματοποίησε με τη βοήθεια των χρηστών της. Στην πρώτη θέση φιγουράρει η Γαλλία και ακολουθεί η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Παρίσι, μία από τις εμβληματικές πόλεις του παγκόσμιου τουρισμού, η εικόνα της οποίας είναι συνυφασμένη με τα αρώματα, τη σαμπάνια, την υψηλή ραπτική, προκαλεί μεγάλη απογοήτευση στους τουρίστες που ανακαλύπτουν την ανάγωγη συμπεριφορά των κατοίκων της
Η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

1. Γαλλία
2. Ρωσία
3. Ηνωμένο Βασίλειο
4. Γερμανία
5. Άλλες χώρες (δεν συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα του ερωτηματολογίου)
6. Κίνα
7. Ηνωμένες Πολιτείες
8. Ισπανία
9. Ιταλία
10. Πολωνία
Τις τελευταίες θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν χώρες, όπως η Βραζιλία και η Καραϊβική, που αυτομάτως οι κάτοικοι θεωρούνται πιο ευγενικοί. Συγκεκριμένα στις θέσεις 25 με 34 θα βρείτε τις:

25. Ιαπωνία
26. Δανία
27. Καναδάς
28. Νέα Ζηλανδία
29. Ινδονησία
30. Πορτογαλία
31. Ταϊλάνδη
32. Φιλιππίνες
33. Περιοχή της Καραϊβικής
34. Βραζιλία
Πολλοί τουρίστες κατηγορούν τους Γάλλους για σνομπ συμπεριφορά. Το Παρίσι επιχειρεί να διασώσει τη φήμη του εκδίδοντας πρόσφατα έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς για τους ξένους επισκέπτες.

Σερβιτόροι, οδηγοί ταξί και πωλητές, που μέχρι σήμερα τους χαρακτήριζαν αγενείς και αδιάφορους, μελετούν το εξασέλιδο φυλλάδιο που περιέχει συμβουλές, κατευθύνσεις και πληροφορίες για τις συνήθειες και την κουλτούρα άλλων εθνικοτήτων.

Η Γαλλία είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικός προορισμούς. Μόνο το Παρίσι υποδέχεται κάθε χρόνο 29 εκατομμύρια τουρίστες, που δίνουν μεγάλη ώθηση στην οικονομία σε δύσκολους καιρούς. Το εμπορικό επιμελητήριο του Παρισιού εξέδωσε 30.000 αντίτυπα του οδηγού και ανέβασε όλες τις πληροφορίες στο διαδίκτυο. Μπορεί οι Γάλλοι να εφηύραν το savoir vivre όμως αποδεικνύεται ότι στον τουρισμό χρειάζονται φροντιστήριο καλών τρόπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: