ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Έπνιξαν στα χημικά τους αγρότες στο Ηράκλειο

Τεταμένη η κατάσταση σήμερα στο Ηράκλειο. Με καπνογόνα έπνιξαν οι δυνάμεις καταστολής τους αγρότες, που προχώρησαν σε αποκλεισμό του αεροδρομίου. Οι αγρότες, που δήλωσαν πως δε φεύγουν με άδεια χέρια από την κινητοποίησή τους, αποφάσισαν με κάθε κόστος να παραμείνουν στο αεροδρόμιο.

8:04 Υποχωρεί η ένταση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, καθώς οι αγρότες αποχώρησαν από τις αίθουσές του και βρίσκονται στον κόμβο των οδών Σενετάκη και Ικάρου, έξω από το αεροδρόμιο. Νωρίτερα, αφέθηκε ελεύθερος ένας νεαρός αγρότης, που είχε προσαχθεί στο αστυνομικό μέγαρο, γεγονός που εκτόνωσε την όλη κατάσταση.


Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή του αγρότη, μια ομάδα των συγκεντρωμένων προσπάθησε να αποκλείσει τις πύλες εισόδου και εξόδου του αερολιμένα Ηρακλείου, ενώ στο σημείο έσπευσαν ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Μ. Παραβολιδάκης, που προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα οξυμμένα -και με την προσαγωγή του αγρότη- πνεύματα, για να υπάρξει ηρεμία. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Συνελήφθη νεαρός αγρότης, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο του αεροδρομίου με τρακτέρ. Στο σημείο κατεύασε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ενώ παρά τις απειλές των δυνάμεων καταστολής, οι αγρότες έσπασαν τον κλοιό και μπήκαν στο αεροδρόμιο.

"Γιούχαραν" οι αγρότες που παρέμειναν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όταν το μικρόφωνο πήρε ο Γ.Δεικτάκης και ... ευχαρίστησε την τρικομματική κυβέρνηση, Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, την οποία όπως είπε εκπροσωπεί στο νησί, οι αγρότες που άκουγαν,  εκδήλωσαν την οργή τους με "γιουχάρισμα", ενώ κάποιοι "πέταξαν μπουκάλια εναντίον του κ.Δεικτάκη, αποδοκιμάζοντας του.

Ο κ.Δεικτάκης πάντως απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι η αγροτική τάξη είναι η περισσότερο θιγμένη από κάθε άλλη τάξη των Ελλήνων και κάλεσε σε ικανοποίηση των αιτημάτων της.


Λίγο αργότερα, "προσαρμοζόμενος" στο κλίμα, προανήγγειλε παραίτησή του, αν δε γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματα που έχουν θέσει οι αγρότες.


Το συλλαλητήριο


Σε δυναμικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο προχώρησαν νωρίτερα οι αγρότες της Κρήτης οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη δέσμη μέτρων που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση καταβαραθρώνοντας τον αγροτικό τομέα. Κοντά στους αγρότες είναι οι δήμοι αλλά και οι φορείς του νομού.


Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12.00. Οι αγρότες κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης πάνω σε τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα ... και το άλογο, έκαναν σύντομη στάση στην πλατεία Ελευθερίας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας, κι από εκεί κατέληξαν στο λιμάνι.


Οι επικεφαλής των αγροτών απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δεν αποκλείουν ως συνέχεια την κατάληψη δημοσίων χώρων και κτιρίων, ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμα και για... ταξίδι στην Αθήνα.


Δήλωση συμπαράστασης στους αγρότες έκαναν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Δρακάκη.  


"Βρισκόμαστε μέσα στη δίνη σκληρής επίθεσης  που προσπαθεί να σαρώσει δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών γενεών και να βυθίσει στο σκοτάδι του εργασιακού και κοινωνικού Μεσαίωνα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.


Δεν υπάρχουν περιθώρια!


Καλούμαστε, σήμερα, ΟΛΟΙ:


·         να αντισταθούμε στην ολοκληρωτική μας καταρράκωση και υποταγή.


·         να στρατευτούμε σ ένα κοινό μέτωπο για τον αγώνα της ζωής μας.


·         να μην τους αφήσουμε να μας κατατροπώσουν!


Οι μέρες αυτές είναι πολύ σημαντικές.


Σήμερα γράφεται το μέλλον του τόπου και του λαού, σήμερα μπαίνουν οι βάσεις της εξαθλίωσης ή της αξιοπρέπειας και για τις επόμενες γενιές!


Η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας που διαγράφει κοινωνικές ανάγκες και καταστρέφει ζωές, μπορεί να ανατραπεί μόνο με ενωτικούς και δημοκρατικούς αγώνες.


Η συστράτευση και κοινή δράση, μας καλεί επειγόντως, τώρα!


Σε λίγο ίσως θα είναι πολύ αργά!


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι βουλευτές του δηλώνουν συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στους αγώνες των αγροτών, των εργαζόμενων, του ελληνικού λαού για την αποτροπή των μνημονιακών πολιτικών τόσο στους δρόμους όσο και στο κοινοβούλιο". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: