ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Πωλήθηκε σε εταιρεία του εξωτερικού η γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ"



dodoni
Υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού της Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ που κατέχει η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.», έναντι τιμήματος περίπου €21 εκ. Η σύνθεση του κοινοπρακτικού σχήματος είναι 90% Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. 
 
Όπως αναφέρει η Αγροτική σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται :
-Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα,
-Η αξιοποίηση του προσωπικού,
-Οι επενδύσεις στις υποδομές ,στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων,
-Η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος,
-Η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρίας  με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της  με σεβασμό στο περιβάλλον και
-Η υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας.
 
Σύμβουλοι της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ υπό Ειδική Εκκαθάριση  είναι η Alpha Bank Α.Ε., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: