ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Oικογένεια από την Ελλάδα ζει 6 μήνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου


Τριμελής οικογένεια από την Ελλάδα ζει επί έξι μήνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου
 
Έξι μήνες ζει με τη σύντροφό του στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Ένας Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη, που άφησε την πατρίδα του, προκειμένου να βρει μια διέξοδο από τη δίνη της κρίσης, βιώνει στην πραγματικότητα, τον κινηματογραφικό ρόλο του Τομ Χανκς στην ταινία The Terminal.
 
 Αν η τέχνη αντιγράφει τη ζωή φαίνεται, ότι ο ευφάνταστος σεναριογράφος της ταινίας, ήταν χρόνια μπροστά. Βέβαια οι λόγοι εγκλωβισμού του Έλληνα μετανάστη δεν είναι πολιτικοί αλλά οικονομικοί, ωστόσο σε τίποτα δε διαφέρει το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει μαζί με την αγαπημένη του.
 
Την ελληνική εκδοχή του «τερματικού σταθμού», αποκάλυψε η εφημερίδα «Suddeutche Zeitung» και τη δημοσιεύει στην Ελλάδα η εφημερίδα «6μέρες». Όταν το ζευγάρι έφτασε στη Γερμανία, προσπάθησε να βρει δουλειά, αλλά χωρίς χρήματα δεν κατάφεραν να νοικιάσουν ούτε σπίτι, αλλά ούτε να αποκτήσουν άδεια εργασίας. Παρά την ταλαιπωρία όμως, που υφίσταται, δηλώνει στο ρεπορτάζ, ότι« Όλα μοιάζουν να είναι καλύτερες λύσεις από το να γυρίσουμε στην πατρίδα μας»
 
Μην έχοντας λοιπόν άλλη εναλλακτική, αναγκάστηκαν, να μείνουν στο αεροδρόμιο αν και θεωρείται παράνομο. Ωστόσο με την ανοχή των αρχών και τη βοήθεια των εργαζομένων, οι αίθουσες του αεροδρομίου έγιναν ο τόπος διαμονής τους.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «6μέρες» ο Έλληνας και η βουλγάρικης καταγωγής σύντροφός του, που ερωτεύτηκαν πριν από πέντε χρόνια, με μοναδική περιουσία τις αποσκευές τους, που έχουν πάντα μαζί τους, με το φόβο της κλοπής, περνούν καθημερινά από έλεγχο διαβατηρίων, όπως όλοι οι ταξιδιώτες αλλά στη συνέχεια κάνουν μπάνιο στις τουαλέτες του αεροδρομίου όταν μειώνεται η επιβατική κίνηση και κοιμούνται στις καρέκλες της αίθουσας αναμονής. Όταν μάλιστα τελείωσαν τα λιγοστά χρήματα που είχαν, άρχισαν να πλένουν τα πιάτα και τα ποτήρια σε μαγαζιά του αεροδρομίου και να μαζεύουν μπουκάλια και να τα πουλάνε για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην.
 
exelixeis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: