ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Τα μυστικά που «καίνε» τον ΚαμμένοΡαγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες για τους Ανεξάρτητους Έλληνες λόγω των πολλαπλών αποχωρήσεων στελεχών του κόμματος.

Ο σχεδιασμός του κ. Καμμένου για έναν «δεξιό ΣΥΡΙΖΑ», με αυτόνομες συνιστώσες, απέτυχε εν τη γενέσει του. Εδώ και καιρό, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», είχαν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης, στην οποία θα συμμετείχαν κόμματα, πολιτικές κινήσεις, αλλά και μεμονωμένα στελέχη που είναι πλέον στη ΝΔ.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος με το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα», ο Γιώργος Καρατζαφέρης μαζί με τον κύριο Παναγιώτη Ψωμιάδη και το νέο φορέα που ετοιμάζουν υπό το όνομα «Πατρίδα», καθώς και ο κύριος Στέλιος Παπαθεμελής με τη Δημοκρατική Αναγέννηση βρίσκονταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα τους περιελάμβανε όλους.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες πίστευαν ότι από τον Μάρτιο και μετά, όταν τα επώδυνα μέτρα θα έχουν γίνει αισθητά στην κοινωνία, θα υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και η ΝΔ θα αρχίσει την πτωτική της πορεία, όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ. Για να μη διοχετευθεί όλη αυτή η δυσαρέσκεια στη Χρυσή Αυγή, ήθελαν να γίνουν αυτοί το δεξιό ανάχωμα.

Οι εξελίξεις ωστόσο πρόλαβαν τον Πάνο Καμμένο. Οι βεβιασμένες κινήσεις που του καταλογίζουν κάποιοι και οι κατηγορίες περί κλειστής ομάδας χάλασαν το σχεδιασμό για έναν «δεξιό ΣΥΡΙΖΑ» που θα μπορούσε να προχωρήσει σε συνεργασίες την επομένη των εκλογών.

Επίσης, του προσάπτουν ότι στην τελευταία θυελλώδη συνεδρίαση δεν απάντησε στα περί φυσιογνωμίας και ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος. Αυτό όμως που έριξε λάδι στη φωτιά ήταν και οι καταγγελίες του κ. Γιάννη Μανώλη για το γνωστό non paper στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο κ. Χρήστος Ζώης, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ήταν ο «αρχιτέκτονας» της προσέγγισης με τον κ. Νικολόπουλο και της καθόδου του στη Β΄ Αθήνας και δεν μπορεί να καταλάβει τι άλλαξε μέσα σε λίγα 24ωρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε στον κ. Ζώη να αναλάβει αντιπρόεδρος του κόμματος, ωστόσο ο πρώην εκπρόσωπος του απάντησε: «Δεν μπορώ να συνομιλώ με το χάος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: