ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η Κύπρος το... χειμερινό καταφύγιο των Ελλήνων αθλητών



Τον βασικό κύκλο της προετοιμασίας τους πραγματοποιούν από καιρό οι Ελληνες πρωταθλητές. Ηδη μεγάλο μέρος αυτών έχουν ξεκινήσει τις προπονητικές συγκεντρώσεις εκτός συνόρων και κυρίως στην Κύπρο, όπου χάρη στην διακρατική συμφωνία, τους δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούν μεγάλο μέρος της προετοιμασίας τους σε Λευκωσία και Λεμεσό, σε ζεστότερο κλίμα, από αυτό που επικρατεί τούτη την εποχή στην Ελλάδα.

Για το νησί της Αφροδίτης έχει αναχωρήσει ήδη η Αθανασία Πέρρα, όπου και θα μείνε στην Λεμεσό έως και τις 30 του τρέχοντος μηνός. Την ερχόμενη Κυριακή (9/12) το δρόμο για Λευκωσία θα πάρει το γκρουπ της Μαίρης Σωτηρακοπούλου, με τους Περικλή Ιακωβάκη και Πέτρο Κυριακίδη. Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο νεαρός αθλητής των χαμηλών εμποδίων, Γιάννης Λουλάς, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την ομοσπονδία για κοινές προετοιμασίες.

Την ίδια ημέρα αναχωρούν για τον ίδιο προορισμό οι Νίκη Πανέττα, Δημήτρης Τσιάμης και Τάσος Γαλαζούλας, μαζί με τον προπονητή τους Φρανσουά Ντοφέν. Το γκρουπ, που ετοιμάζεται για τους αγώνες του κλειστού θα μείνει στο νησί έως τις 29/12.

Την επιλογή της Κύπρου επέλεξαν και αρκετά γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη. Στη Λευκωσία θα βρεθούν 21 με 30/12 οι Ολυμπία Πετσούδη, Ηρώ Πιντή και Αθανάσιος Χατζηδημητρίου. Στην ίδια πόλη θα προετοιμαστεί η άλτρια του μήκος Λίλη Αλεξούλη (23-31/12), οι Ελένη  Λευκοπούλου και Μαρία Πάνου (20-31/11), αλλά και οι σπρίντερ Ρουσάκης, Καλαμάρας, Γονιδέλης και Γόγολος (17-30/12).  Τον Ιανουάριο θα ταξιδέψει στην Κύπρο, η Εφη Κολοκυθά με τον προπονητή της Θωμά Πάντο.

Την πρώτη του προπονητική συγκέντρωση εκτός συνόρων, ετοιμάζει ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος από τις 6/12 και για 12 μέρες θα γυμναστεί στο Λεβερκούζεν, μαζί με άλλους σπουδαίους επικοντιστές της Ευρώπης. Στη Γερμανία θα ταξιδέψει και ο άλλος αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, Παναγιώτης Λάσκαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: