ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

"Πόρτα" απο μεγάλη ενορία έφαγε η Χρυσή Αυγή


Τοπικά μέλη της Χρυσής Αυγής στη Πάτρα πλησίασαν ιερείς μεγάλης ενορίας, η οποία διαθέτει μία ιδιαίτερα δραστήρια Τράπεζα Τροφίμων και διανέμει τακτικά τρόφιμα και ενδύματα σε άπορους.
 
Όπως αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ημερήσιος Κήρυκας"  η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ζήτησαν απο την εκκλησία  να διαθέσουν εν όψει και των Χριστουγέννων μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Όμως αυτό θα γινόταν υπό… δύο όρους!
Ο πρώτος είναι πως τα τρόφιμα θα δίνονταν αποκλειστικά σε Έλληνες, ενώ η Χρυσή Αυγή θα αναλάμβανε και την επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή θα φαινόταν ως πρωτοβουλία δική της, ως κόμμα.
 
Οι ιερείς αρνήθηκαν ευγενικά λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να γίνει διαχωρισμός των συνανθρώπων μας σε Έλληνες και μη, και επιπλέον ούτως ή άλλως η εκκλησία έχει ενεργό ρόλο σε τέτοιες προσπάθειες και έτσι δεν μπορεί να μην εμφανιστεί. Επίσης, τους επεσήμαναν πως αν δεν αποσύρονταν αυτοί οι όροι, φυσικά και δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη διανομή.
 
Ερωτηθείς ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για το περιστατικό - που πάντως είπε πως δεν γνώριζε - τόνισε ότι η θέση της Εκκλησίας είναι να μην κάνει διακρίσεις, φυλετικές ή άλλου είδους και ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι ιερείς αγκαλιάζουν όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: