ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το μεγάλο ψέμα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Σε πλήρη αντίθεση με όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, φέρονται να βρίσκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι...


βουλευτές του κόμματος διατηρούν 2.000 ευρώ το μήνα από τη συνολική βουλευτική αποζημίωση (περίπου 4.500 ευρώ) και τα υπόλοιπα χρήματα παραδίδονται κάθε πρώτη του μηνός στο κόμμα. Ωστόσο, οι προεκλογικές εξαγγελίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, έκαναν λόγο για «μισθό αντισυνταγματάρχη, ο οποίος δεν υπερβαίνει -χωρίς τέκνα- τα 1.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως».

Σύμφωνα με την εφημερίδα επίσης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν παρέδωσαν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, με εξαίρεση τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος παραχώρησε το δικό του σε μονογονεϊκή οικογένεια. Τα υπόλοιπα οχήματα κρατήθηκαν «για τις ανάγκες του κόμματος, των τοπικών οργανώσεων και για κοινωνικό έργο».

Ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Σιούφας, καταγγέλλει στον Ελεύθερο Τύπο τη Χρυσή Αυγή για ανειλικρίνεια.

«Το καθένα από τα ενοικιαζόμενα βουλευτικά αυτοκίνητα κοστίζει 1.200 ευρώ το μήνα στο ελληνικό Δημόσιο για όσους έχουν εκλεγεί. Οι χρυσαυγίτες τα χρησιμοποιούν κανονικότατα για τις προσωπικές τους ανάγκες. Ακόμα και σε πολύτεκνους, που τα έχουν ανάγκη, να τα έδιναν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούσαν να τα συντηρήσουν, διότι πρόκειται για πολυτελή και πολυδάπανα οχήματα. Ο μέσος Έλληνας σίγουρα δεν κυκλοφορεί με αυτά», κατέληξε ο κ. Σιούφας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: