ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

“Το ελληνικό πολιτικό σύστημα λειτουργεί για τους μυημένους .Αν είστε ένας συστημικός , θα γίνει προσπάθεια για να σας προστατεύσουν. Αν είστε ένα φτωχό άτομο στην Καστοριά, είστε μόνοι σας. “

Το Bloomberg “καρφώνει” τα πανάκριβα ελληνικά καύσιμα!

Tο Αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, έστειλε η δημοσιογραφική ομάδα στην Καστοριά, για να παρουσιάσει σε ολόκληρο τον κόσμο, το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως αρκετοί Έλληνες δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο.

Το  ρεπορτάζ είναι ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στην ηλεκτρονική του έκδοση!




Στο άρθρο γίνεται αναφορα στην Καστοριά και αναφέρονται βιώματα και μαρτυρίες κάτοικων. Γίνεται ακόμη αναφορα στο Σύστημα στο μονοπώλιο και τις  στρεβλώσεις στην αγορά για τι οποίες κανείς “μεταρρυθμιστής” δεν μιλά.
Συγκεκριμένα το πρακτορειο αναφέρει : “Οι τιμές του πετρελαίου στην Ελλάδα είναι υψηλές  λόγω της  προστατευτικής νομοθεσίας για τις δύο εταιρείες διύλισης στην χώρα που  παρεμποδίζουν τον ανταγωνισμό”, δήλωσε ο Παύλος Ελευθεριάδης, λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Αγγλία, ο οποίος μελετά τα μονοπώλια.
“Το ελληνικό πολιτικό σύστημα λειτουργεί για τους μυημένους”, δήλωσε ο Ελευθεριάδης, ένας βέρος  Ελληνας. “Αν είστε ένας συστημικός , θα γίνει προσπάθεια για να σας προστατεύσουν. Αν είστε ένα φτωχό άτομο στην Καστοριά, είστε μόνοι σας. “

Δεν υπάρχουν σχόλια: