ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πιο καλά κλειστή

Κι όμως, η τηλεόραση χάνει καθημερινά "πιστούς"...


Η έλλειψη χρημάτων θα καθήλωνε το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων μπροστά από την τηλεόραση; Τα στοιχεία διαψεύδουν αυτού του είδους τις εκτιμήσεις. Σε σχέση με τον περυσινό Νοέμβριο η συνολική τηλεθέαση του prime time εφέτος έχει πέσει από το 44,3% στο 41,8% και ο μέσος χρόνος παρακολούθησης στο σύνολο ημέρας έχει πέσει από τις 5 ώρες, 5' στις 4 ώρες και 49'. Ακόμη χαμηλότερα εμφανίζονται τα ποσοστά που αφορούν τα κοινά 15-44 τα οποία παρακολουθούν κατά μέσον όρο 3 ώρες και 40'.
Τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η τηλεόραση έχασε το μεγάλο στοίχημα. Σε μια περίοδο που το κόστος για διασκέδαση είναι σχεδόν απαγορευτικό, με τον κόσμο να μένει στο σπίτι τις περισσότερες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, το πρόγραμμα αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών, όπως φυσικά και είναι. Οι πρώτες ενδείξεις και μετρήσεις καταγράφουν αλλαγή συσχετισμών. Το Mega συνεχίζει να συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών στο σύνολο και στους νέους, ωστόσο ο ΑΝΤ1 έχει πλησιάσει πολύ και έχει περάσει στην πρώτη θέση στο prime time τόσο στο σύνολο όσο και στο κοινό 15-44.

Δεν υπάρχουν σχόλια: