ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Εθνικός θρίαμβος: Θα πάμε τελικά στη Eurovision!

eurovision-2012-greece
Ξεκαθάρισε (επιτέλους!) το τοπίο αναφορικά με το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία για το αν η Ελλάδα θα συμμετάσχει ή όχι στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2013! Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, τέσσερις χώρες δεν θα μετάσχουν στο φετινό διαγωνισμό στη Σουηδία, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η οποία επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους, ενώ η Ελλάδα θα μετάσχει κανονικά.
Στο διαγωνισμό του 2013 που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 14 ως τις 18 Μαΐου δεν θα μετάσχουν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Τουρκία.

Οι τρεις πρώτες «επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους», ενώ η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τον κανονισμό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (UER).

Αντιθέτως, η Αρμενία επιστρέφει στον διαγωνισμό αφού είχε αρνηθεί, επισήμως για λόγους ασφαλείας, τη συμμετοχή της σε αυτόν του 2012 που είχε διοργανώσει η γειτονική της χώρα.

Συνολικά «39 δίκτυα αναμετάδοσης έχουν υπογράψει», σημείωσε η UER, μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ. Τους τελευταίους μήνες υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, θα μετείχε στον διαγωνισμό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η UER, η οποία συναισθάνεται «τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της» διευκρίνισε ότι θα αναζητεί «διαρκώς μέσα για τη μείωση των δαπανών τόσο για τα δίκτυα αναμετάδοσης που μετέχουν όσο και για τον οικοδεσπότη».
the insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: