ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τα Χρυσά Ράσα! 10 Μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ - Έχουν λογαριασμούς πάνω από 1 εκατ. ευρώ!

Τα Χρυσά Ράσα! 10 Μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ - Έχουν λογαριασμούς πάνω από 1 εκατ. ευρώ!- Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μητροπολίτη Νίκαιας για καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
- Φέρεται ιδιοκτήτης 5 ακινήτων στις πιο ακριβές περιοχές του Πειραιά
- Εχει διορίσει 5 συγγενείς του σε νευραλγικές θέσεις στην Μητρόπολη
- Ο αρχιλογιστής και αδερφός του φέρεται ιδιοκτήτης 2 επαύλεων και πολλών ακριβών αυτοκινήτων
- Ο ανηψιός του έχει 2 επαύλεις στον Διόνυσο
Η εκκλησία κλυδωνίζεται τις τελευταίες εβδομάδες από φήμες αλλά και αποκαλύψεις για τα υπέρογκα ποσά που βρίσκονται σε λογαριασμούς ιεραρχών οι οποίοι έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.
Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής αποκαλύπτει σήμερα την περίπτωση του Μητροπολίτη Νικαίας, ο οποίος ελέγχεται με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για να διαπιστωθεί εαν ευσταθούν οι καταγγελίες που τον φέρουν να είναι υπεύθυνος για ατασθαλίες στα οικονομικά της Μητρόπολης του.
Μέχρι πρόσφατα τα οικονομικά των Μητροπόλεων και των επικεφαλής τους ήταν άβατο αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει.
Αυτό βεβαια δεν αφορά όλες τις Μητροπόλεις γιατί στην εποχή μας η γενίκευση είναι το πιο εύκολο πράγμα.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του έγγραφα για το Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη) και ήδη ελέγχεται αφού είναι στην λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι ελεγκτές εξετάζουν αν ο Μητροπολιτης Αλέξιος και μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν και με ποιόν τρόπο ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος αλλά και αν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης.
Υπάρχουν καταγγελίες για καταθέσεις του Μητροπολίτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!
Θα  ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμα και προσώπων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος. Η οικογένεια φέρεται να έχει τουλάχιστον 8 ακινητα και μενει να διαπιστωθεί εαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.
Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών ο ίδιος ο Μητροπολίτης φέρεται να κατέχει:
- ένα ακίνητο στην λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά
- τρία ακίνητα στην ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή
- ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά
Ο Μητροπολίτης έχει ως κύρια κατοικία ένα ακίνητο στην Ακτή Θεμιστοκλέους πάνω από τα Μακρά Τείχη στην Πειραϊκή με θέα στο πέλαγος.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο αδελφός του Δημήτρης, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο αρχιλογιστής της Μητρόπολης, φέρεται να έχει:
- έπαυλη με πισίνα στην θέση Τζότζικας στην Γραβιά Φωκίδας
- έπαυλη στην Άνοιξη Αττικής
- πολλά ακριβά αυτοκίνητα
Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.
Ο ανηψιός του Μητροπολίτη και γιος του αρχιλογιστή, ο Αλέξης, φέρεται να έχει:
- δυο επαύλεις στον Διόνυσο
Όπως έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ ο ανηψιός είναι ο ελεγκτής των βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Κερατσίνι και Πέραμα).
Από εκεί κατακρατεί γύρω στις 4.000 ευρώ το μήνα χωρις αποδείξεις για έξοδα ελέγχων!
Το πιο εντυπωσιακό είναι επίσης ότι εκτός από τους δυο αυτούς συγγενείς του, στην Μητρόπολη έχουν προσληφθεί και άλλοι τρεις - και οι 5 μέσω ΑΣΕΠ - και κάποιοι σχολιάζοντά το μιλούν για θαύμα!
Στην Μητρόπολη εκτος από τον αρχιλογιστή και τον αρχιελεγκτή έχουν προσληφθεί: η ανηψιά του ως γραμματέας της Μητρόπολης, η άλλη ανηψιά του στο γραφείο Πρόνοιας της Μητρόπολης και άλλος ένας ανηψιός του ως οδηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: