ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ετρεξαν σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του κυρ Νίκου...

Ένας διαφορετικός αγώνας χωρίς έπαθλα, ένας αγώνας χωρίς κατάταξη και νικητές, αν και όλοι ήταν πραγματικοί νικητές, ένας αγώνας πανελλαδικός και όχι μόνο, ένας αγώνας-προπονητική συνάντηση για πολλούς δρομείς, διοργανώθηκε το Σάββατο στις 9.15 το πρωί με επίκεντρο την Πανεπιστημιούπολη. Ο λόγος της διεξαγωγής ως γνωστόν ήταν δυστυχώς δυσάρεστος, καθώς έγινε από πρωτοβουλία φίλων συναθλητών του Νίκου Νίντου, ο οποίος τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή στις 11 Νοεμβρίου, λίγη ώρα μετά τον τερματισμό του στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων του Κλασικού Μαραθωνίου.


Η αρχική σκέψη, να γίνει ο αγώνας-συνάντηση στη Πανεπιστημιούπολη όπου προπονούταν ο 'κυρ Νίκος' όπως όλοι τον ήξεραν, όχι μόνο απέκτησε σάρκα και οστά, αλλά επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, καθώς πολλοί δρομείς μετέχοντας στη διαδικτυακή συζήτηση του φόρουμ μας όπου ήταν μέλος ο Νίκος, θέλησαν να κάνουν άτυπα από το μέρος τους τον ίδιο αγώνα την ίδια ώρα, αφιερώνοντάς τον στη μνήμη του Νίκου. Αλλού οργανωμένα, όπως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Βόλο, Αμφιλοχία, Γιάννινα, Κομοτηνή, κι αλλού μεμονωμένα όπως σε Καρδίτσα, Κάστρο Βοιωτίας, Δράμα, Μυτιλίνη, Κεφαλονιά, Λειβαδιά, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Δίστομο, Σύρο, Ροδαυγή Άρτας, Τρίκαλα, Πάτρα, Ακράτα, Λευκάδα, Μαρούσι, Χαλάνδρι, ακόμη και στη Γερμανία και τη Γαλλία (Ντύσελντορφ, Παρίσι), 500 δρομείς έτρεξαν στη μνήμη του συναθλητή.

Οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν εμπόδιο στις περισσότερες πόλεις, στη πιο ομαλή διεξαγωγή των προπονήσεων-αγώνων, αν και στα νησιά η κατάσταση ήταν καλή. Η αλλαγή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες έφερε αλλού βροχή, αλλού πολύ βροχή, καταιγίδες, κεραυνούς, πολλά μποφόρ. Ωστόσο τίποτα δεν εμπόδισε τους δρομείς να τρέξουν. Παρά τις δικαιολογημένες απουσίες λόγω των ιώσεων και της κακοκαιρίας, 500 δρομείς εκ των οποίων οι 400 στη Πανεπιστημιούπολη, έκαναν το χρέος τους, δίνοντας το μήνυμα της προσφοράς χωρίς τη διεκδίκηση ανταπόδοσης. Μάλιστα το κουτί που τοποθετήθηκε στη Πανεπιστημιούπολη για όσους ήθελαν να προσφέρουν στη Φλόγα, απέφερε πάνω από 500 ευρώ.

Μακάρι στο μέλλον να μην υπάρξουν τέτοιοι θλιβεροί λόγοι για τη διοργάνωση αγώνων, μακάρι κάθε δυσάρεστο γεγονός να αφήνει ως παρακαταθήκη τη κοινωνική του πτυχή και προσφορά, όπως αυτό που συνέβη εξαιτίας της απώλειας του Νίκου Νίντου. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

απο  runningnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: