ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο πρόεδρος του Ισημερινού αποφάσισε μονομερώς την αύξηση του κατώτερου μισθού

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα ανακοίνωσε ότι ο κατώτερος μισθός των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθεί κατά 9% το 2013, κίνηση που εκτιμάται πως πρόκειται να αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του εν όψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου στη χώρα, τις οποίες οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον φέρουν να κερδίζει με μεγάλη διαφορά.

Ο Κορέα, ο οποίος απολαμβάνει ευρεία λαϊκή υποστήριξη χάρη σε μια σειρά μέτρων όπως η διεύρυνση της πρόσβασης των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, βελτιωτικά οδικά έργα κ.ά., ανακοίνωσε ότι ο κατώτερος μισθός αυξάνεται στα 318 δολάρια τον μήνα, από 292.

Έλαβε την απόφαση αυτή μονομερώς, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, οι οποίοι αντέτειναν ότι ο οικονομολόγος, που έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, στραγγαλίζει την ανάπτυξη της οικονομίας του Ισημερινού ερχόμενος διαρκώς σε σύγκρουση με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Κορέα δηλώνει ότι θέλει ο κατώτερος μισθός στη χώρα να φθάσει σταδιακά να είναι «αξιοπρεπής μισθός», φθάνοντας τα 368 δολάρια, προκειμένου να καλύπτει το κόστος των βασικών αναγκών--των τροφίμων, της ένδυσης και της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: