ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πίσω από τα κρυμμένα πρόσωπα της Λίστας


Τέσσερα νέα πρόσωπα, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Λαγκάρντ. Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία είχαν αφαιρεθεί, φέρεται να διαθέτουν δύο λογαριασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν ο ένας 1.222.000 δολάρια ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.
Αυτό έδειξε η σύγκριση των δύο καταλόγων από την έρευνα που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Παράλληλα εμφανίζεται και τέταρτο πρόσωπο σε κίνηση λογαριασμού.
Σύμφωνα με το Βήμα,  -και όπως δήλωσε πριν από λίγο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες-, τα αρχεία που έφτασαν από το Παρίσι είναι, συνολικά, 2062 και τα τρία πρόσωπα έχουν δύο λογαριασμούς.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο πολιτικός που κρύβεται πίσω από τους συγγενείς του έχει σχέση και με τη διαδικασία απόκρυψης των ονομάτων.
Ο συνολικός φάκελος θα πάει σήμερα Παρασκευή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή και πριν από λίγο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελής συναντήθηκε με τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη για να του δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με την έρευνά τους.
Η διαδικασία αξιολόγησης
Εκτεταμένη αξιολόγηση για τις αλλαγές που έχουν εντοπισθεί μεταξύ των καταλόγων, εκείνου που έφτασε από το Παρίσι και εκείνο που έχει παραδοθεί νωρίτερα, όπως φαίνεται επεξεργασμένο στην Ελλάδα, στις αρμόδιες αρχές (λίστα Λαγκάρντ), περιέχει ο φάκελος που έχει φτάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και σήμερα προωθείται στη Βουλή.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τα βασικά ευρήματα της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, μετά την εξέταση της λίστας που έφτασε, με κινηματογραφικό τρόπο, στη χώρα μας παραμονή Χριστουγέννων.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η διαφορά βρίσκεται σε τρία αρχεία που περιέχουν τρία νέα ονόματα και ένα ακόμα που ερευνάται.
Οι εισαγγελείς στις αξιολογήσεις τους επισημαίνουν ότι η λίστα που παραδόθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών _ όπως ειπώθηκε ρητά στην τριμελή επιτροπή που την παρέλαβε _ προέρχεται από το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι η ίδια με αυτήν που εστάλη στη χώρα μας πριν από δυόμισι χρόνια.
Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα κληθεί τώρα να αξιολογήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της πλαστογραφίας με την αλλαγή των στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής έχει καλέσει τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς για περαιτέρω διευκρινίσεις σε σημεία που δεν είναι αρκετά σαφή.
Πληροφορίες επιμένουν ότι οι δύο εισαγγελείς στο φάκελο που έστειλαν στον Αρειο Πάγο με τελικό προορισμό τη Βουλή, έχουν εκτυπώσει ακόμα και καρτέλες από τα σημεία των δύο καταλόγων, όπου παρατηρούνται διαφορές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πορεία και κίνηση λογαριασμού με δικαιούχο που είχε πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλο πριν από 22 χρόνια.
Υπενθυμίζουμε πως η νέα Λίστα με τις -τελικά- 2.062 καρτέλες δεν θα είχε φτάσει ποτέ στην Ελλάδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα εμφανιζόταν ακόμα ως σωτήρας -και ο κ. Βενιζέλος ως «αφηρημένος», εάν πρώτο το ΗΟΤ DOC δεν είχε δημοσιεύσει την λίστα Λαγκάρντ με τις 2.059 καρτέλες με τραπεζικούς λογαριασμούς της HSBC, για τη δημοσίευση των οποίων διώκεται το περιοδικό και ο εκδότης του, Κώστας Βαξεβάνης.
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: