ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η «προβληματική» ΔΕΗ «ταΐζει» με διαφημίσεις τους καναλάρχες



Εάν η κυβέρνηση δεν επικαλούνταν πως η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα (κάποιοι μιλούν για ήδη πτωχευμένη Ελλάδα), δεν θα επιβάρυνε οικονομικά τους πολίτες μέσα από τεράστιες φορολογικές αυξήσεις. Αν δεν είχε γνωστοποιηθεί η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, ίσως κανείς να μην έδινε σημασία στην οικονομική στήριξη μίας ΔΕΚΟ προς τους καναλάρχες. Επειδή, όμως, όλα φορτώνονται στην «καμπούρα» του λαού, ίσως κάποιοι θα έπρεπε να είναι προσεκτικότεροι στο… παιχνίδι που στήνουν στον βωμό του ξεπουλήματος των πάντων σε τιμές εξευτελιστικές…
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ένας καταιγισμός τηλεοπτικών διαφημίσεων της ΔΕΗ, η οποία διαφημίζει τις (μονοπωλιακές) υπηρεσίες της χρυσοπληρώνοντας τα ΜΜΕ!!! Για ποιόν λόγο ξοδεύονται αυτά τα χρήματα και μεγαλώνει το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΗ; Μήπως επειδή πρέπει να «χρηματοδοτηθούν» (δια της πλαγίας οδού) οι καναλάρχες και τα γνωστά φιλοκυβερνητικά φερέρωνά τους; Μήπως επειδή με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ποσότητα του οικονομικού προβλήματος της ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα και ταχύτητα δημιουργίας μιάς «κάποιας λύσης», που ακούει στο όνομα «αποκρατικοποίηση» (στην ουσία ξεπούλημα); Μήπως προετοιμάζονται κάποια παιχνίδια με την μετοχή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο και πρέπει να υπάρξουν και οι κατάλληλες «υποδομές» που θα τα στηρίξουν;
Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, στο 1,22 δισ. ευρώ έφθασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ… Από αυτά τα 696 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όσων καταναλωτών τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, οφειλές οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν σε διάστημα μικρότερο του έτους, καθώς το Νοέμβριο του 2011 ήταν 388,9 εκατ.
Για να αντιπαρέλθει στην δύσκολη συγκυρία, όλα δείχνουν ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μετά από μακρές διαπραγματεύσεις με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τη ΔΕΗ καταλήγει στις αυξήσεις που πρόκειται να επιβληθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ και να ανακοινωθούν πριν την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, στο όνομα της «εξυγίανσης» και της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας!
Με βάση έγκυρες πληροφορίες οι αυξήσεις στα οικιακά ηλεκτρικά τιμολόγια θα φτάσουν σε πρωτοφανή ύψη και θα επιβαρύνουν περισσότερο τις πιο μικρές και μεσαίες καταναλώσεις έως 800 Kwh το τετράμηνο, που θα δουν να αυξάνονται έως 48% με ορίζοντα τριετίας!
Εμείς, ευχόμαστε καλό ξεπούλημα και καλές δουλειές στα νέα (πάτε στοίχημα ότι θα είναι Γερμανοί;) αφεντικά της ΔΕΗ (Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού). Καλό θα ήταν όμως, να ανακοινωθεί η τιμή πώλησης για να ξέρουμε πόσο αποτιμήθηκε η ΔΕΗ (σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΕΗ, ο λιγνίτης που έχει εξορυχθεί και βρίσκεται έτοιμος για να περάσει στην παραγωγή, είναι αξίας 360 δισ. Ευρώ…), για να ξέρουμε σε πόσο βαθιά φυλακή θα μπούνε εκείνοι που θα την ξεπουλήσουν…

Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: