ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η πιο εξοργιστική αγγελία εργασίας

resume

Εντάξει, είδαμε τα μνημόνια και την αποτελεσματικότητα των συνταγών τους. Είδαμε σημεία και τέρατα στη ελληνική κοινωνία, αλλά στη Αγγλία μας ξεπέρασαν όλους. Μία πραγματικά θλιβερή-σχεδόν εξωπραγματική-  αγγελία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στις βρετανικές εφημερίδες για μία θέση μαθητείας στην εκδοτική επιχείρηση Dalkey Archive Press και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο εργοδότης «υπόσχεται» εργασία χωρίς αμοιβή, χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό και χωρίς άδειες. Η παραμικρή «ενασχόληση με το internet πέραν της απαραίτητης για τη δουλειά, θα θεωρηθεί αιτία για απόλυση».

Σαν να μην έφθανε αυτό, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι «άτομα που δεν έχουν καμία άλλη υποχρέωση (κοινωνική ή επαγγελματική) η οποία θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στη δουλειά τους».

Κοινώς, ο εργοδότης ψάχνει για σκλάβους, χωρίς ζωή. Και για όποιον αντέξει και περάσει το τεστ της μαθητείας, η συνέχεια θα σημάνει «πρόσληψη με τον κατώτερο μισθό».

Η δημοσίευση της αγγελίας έχει προκαλέσει πλήθος οργισμένων αντιδράσεων, όχι μόνο από εργαζόμενους, αλλά και από άλλους εργοδότες και υψηλόβαθμα στελέχη εκδοτικών επιχειρήσεων.

Το πιο θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι έχουν ήδη υπάρξει αρκετοί νέοι που έχουν απαντήσει στην αγγελία
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: