ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ;

Νέα διάσταση στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δίνει το περιεχόμενο της δικογραφίας που έφτασε στη βουλή καθώς σε επίσημη κατάθεση αναφέρεται ότι η γυναίκα – μυστήριο με τα 500 εκ. είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.
Η επίμαχη αναφορά γίνεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσία του.
 Ειδικότερα, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του στους δύο εισαγγελείς, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσία του, ρώτησε τους συνεργάτες εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ.
«Ο κ. Νίκος Λέκκας (διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο κ. Ευάγγελος  Καραμάνος (διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων), κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Σημειώνεται ότι το νόμισμα στο οποίο είναι το ποσό των 500 εκ. δεν διευκρινίζεται στη κατάθεση του Στέλιου Στασινόπουλου, αλλά βουλευτές που μελέτησαν την δικογραφία έμειναν με την εντύπωση ότι είναι λογαριασμός σε δραχμές (και αντιστοιχεί σε περίπου 1,5 εκ. ευρώ), καθώς η λίστα περιέχει και ποσά καταθέσεων στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας, δηλαδή πριν από το 2002.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: