ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η Φλόγα στον Μπέκαμ

Την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας, σε εποχές δύσκολες, θα αποτελέσει η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου, με μεγάλη πιθανότητα ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να είναι ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας Σπύρος Γιαννιώτης, γεννημένος στο Λίβερπουλ και ένθερμος οπαδός της ομάδας του Ανφιλντ, θα έχει την τιμή να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που θα πάρει την ιερή Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη και ενδέχεται να τη δώσει στον «αιώνιο» αντίπαλο από το Μάντσεστερ Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον οποίο οι Αγγλοι θέλουν να αποτελεί τον βρετανό αθλητή που θα μπει τιμής ένεκεν σφήνα στη λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους.
Ο σούπερ σταρ του αγγλικού ποδοσφαίρου επιθυμεί διακαώς να συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία και γίνεται προσπάθεια να είναι αυτός στην Αθήνα, ενώ οι Αγγλοι ζήτησαν να έχουν ακόμα έναν δικό τους αθλητή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας λογικά απέρριψε το αίτημα.
«Αυτό που ζούμε εδώ και αρκετό καιρό είναι μοναδικό και προσωπικά αισθάνομαι τυχερός που είμαι τα τελευταία χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ», τόνισε συγκινημένος ο Σπύρος Ζαννιάς που δέχεται αιτήματα από όλο τον κόσμο και διαπιστώνει πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδικασία με παγκόσμια μάλιστα απήχηση.
«Αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα και κάθε φορά είναι πραγματικά ξεχωριστή, μοναδική με το τελετουργικό να αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές», τόνισε μεταξύ των άλλων η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη που έχει εμπειρία χρόνων ως ιέρεια σε παλαιότερες τελετές, αλλά θα κάνει το ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
«Σε μια εποχή που η εθνική μας υπερηφάνεια έχει πληγωθεί, ενώ η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός τυγχάνουν αρνητικής κριτικής, μπορεί η Αφή της Φλόγας να αποτελέσει θετική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Ισως μας κάνει να αισθανθούμε ξανά υπερήφανοι και να θυμίσει στην παγκόσμια κοινότητα, αλλά και σε εμάς τους ίδιους ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να παράγει φως», είπε η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου.
Η ελληνική λαμπαδηδρομία (περίπου 500 λαμπαδηδρόμοι θα καλύψουν περί τα 3.000 χλμ. περνώντας από 43 πόλεις σε 8 ημέρες) δεν θα κοστίσει ούτε ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. «Το κόστος καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους χορηγούς μας και από τη συνεργασία των δημοτικών αρχών», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος που όπως και ο Σπύρος Ζαννιάς εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η τελετή δεν θα επηρεαστεί από τις επερχόμενες εκλογές. Θα είναι πρόβλημα πάντως αν η πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών (6 Μαΐου) πάρει μετάθεση κατά μία εβδομάδα.
Αυτό είναι ίσως το πιο σοβαρό πρόβλημα, μαζί με την ασφάλεια (δεδομένου ότι την τελετή παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο αναμένεται να παρακολουθήσουν και μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας). Τα μέτρα θα είναι αυστηρά, ενώ υπάρχει ήδη συνεργασία και με την αγγλική Αστυνομία για το θέμα.
Τη φλόγα θα παραλάβουν οι Βρετανοί (για δεύτερη φορά στην ιστορία) σε ειδική τελετή στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η διαφήμιση από τον Μπέκαμ μόνο θα μας σώσει? Αντί να βάλουν πρωθιέρεια τη Ματσούκα που είναι κούκλα βάζουν μια που δεν την ξέρει η μάνα της και είναι σα ..το σπίτι της?