ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το ολυμπιακό όνειρο ζει και στην Παλαιστινη


φωτορεπορτάζ:Ζει το ολυμπιακό όνειρο

Πατρίδα της, η Παλαιστίνη – συγκεκριμένα, η Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης. Αγώνισμά της, τα 800 μέτρα – και όλοι οι δρομείς γνωρίζουν πως το σωστό ζέσταμα είναι το ήμισυ του παντός. Ονειρό της, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Η 20χρονη Βουρούντ Μασλάα είναι μία από τους (μόλις) τέσσερις παλαιστίνιους αθλητές που θα ταξιδέψουν στη βρετανική πρωτεύουσα. Κανένας τους δεν κατάφερε να προκριθεί. Προσκλήθηκαν όμως από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβουν μέρος. Τόσο καιρό η νεαρή αθλήτρια προπονείται, υπό την καθοδήγηση του εικονιζόμενου Σάχερ Τζουρά, στους σκονισμένους δρόμους της Ναμπλούς και των γειτονικών χωριών. Σε λίγο θα αναχωρήσει για το Κατάρ, προσκεκλημένη του εμιράτου, θα προπονηθεί εκεί για τρεις μήνες σε άρτιες εγκαταστάσεις. Το μετάλλιο είναι εκτός πραγματικότητας, όχι όμως και εκτός ονείρου. Οπως λέει ο Χάνι αλ Χαλαμπί από την Παλαιστινιακή Ολυμπιακή Επιτροπή, «τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν είναι κάποιος αποφασισμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: