ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Φοιτητές στη Φλωρεντία ντυμένοι... γουρούνια αποδοκίμασαν τον Σόιμπλε

pigs_FL
Τις έντονες αποδοκιμασίες μιας ομάδας φοιτητών δέχτηκε ο Γερμανος υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια διάλεξης του στο Ινστιτούτο του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου στη Φλωρεντία.
Οι φοιτητές υποδέχτηκαν τον κ. Σόιμπλε με πανό και φορώντας μπλούζες στις οποία αναγραφόταν η φράση "Ich bin ein P.I.I.G.S" καθώς και μάσκες γουρουνιών. Ο Γερμανός υπουργός, φανερά ενοχλημένος, είπε ότι δεν του αρέσει η λέξη 'PIGS' επειδή μπορεί να σχετιστεί με δυσάρεστα πράγματα.
«Ποιοι είναι οι 'PIGS'; Δεν μου αρέσει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
pigsit8312
Λίγες ώρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία ανταλλαγής ομολόγων, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ελλάδα.
"Εάν δεν επιτύχουμε να σώσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, αυτό θα ήταν καταστροφή για τον ελληνικό λαό.
Η καταστροφή είχε πλησιάσει πολύ το 2008. Θα είμαστε ίσως στην ίδια κατάσταση (της εποχής εκείνης) αν δεν είχαμε πάρει τα πράγματα στα χέρια μας.
Αναρωτιέται κανείς τι θα είχε γίνει αν η Ελλάδα δεν είχε πάρει την απόφαση να ενταχθεί στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα", υπογράμμισε.
Επισήμανε όμως πως η Αθήνα το ήθελε και ότι αυτό επέτρεψε τη μείωση των επιτοκίων στη χώρα.
"Όλοι γνωρίζουν ότι οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της Ελλάδας και των Ελλήνων προέρχονται από την Ελλάδα και όχι από το εξωτερικό", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: