ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ο Κ. "καθαρα χερια" Βελόπουλος φέρεται να μετέφερε 400.000 ευρώ στο εξωτερικό


velopoylos

 
Νέα αναταραχή στο... πολύπαθο το τελευταίο καιρό ΛΑΟΣ, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα "Παρασκευή και 13", που αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, μετέφερε 400.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, χρηματικό ποσό που δεν προκύπτει από το πόθεν έσχες του.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αντέδρασε στο δημοσίευμα και με επιστολή του ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό είναι στην πραγματικότητα 200.000 ευρώ και πως τα έβγαλε στη Γερμανία λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας, δεδομένου ότι διατηρεί εταιρεία εκεί. Παράλληλα, επεσήμανε πως τα χρήματα αυτά έχουν επιστρέψει σε τράπεζα στην Ελλάδα.


Αναλυτικά, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει πως το ποσό επρόκειτο για «100.000 ευρώ το Μάρτιο και 100.000 τον Ιούνιο, τα οποία επεστράφησαν τον Αύγουστο. Τα χρήματα αυτά βγήκαν στο εξωτερικό για επαγγελματική δραστηριότητα δεδομένου ότι διατηρώ εταιρεία στη Γερμανία όμως επεστράφησαν πίσω όλα τον Αύγουστο. Πρόκειται για 200.000 ευρώ και όχι για 400.000 ευρώ και δεν είναι για εξαγωγή συναλλάγματος, είναι για εταιρεία. Τα χρήματα είναι όλα στην Ελλάδα και είναι νόμιμα και δηλωμένα στο πόθεν έσχες».

Μετά τη διάψευση του βουλευτή, ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας, Αιμίλιος Λιάτσος, διευκρίνισε πως το δημοσίευμα είναι αληθινό και σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ρωτήστε τον κύριο Βελόπουλο για την επιστολή που έχει στείλει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα στον κύριο Αργύρη στη Βουλή για την υπόθεση της εξαγωγής δικών του χρημάτων και της οικογένειάς του στη Γερμανία».

Προσθέτει μάλιστα πως «και 10 ευρώ να βγάλει ένας πολιτικός την ώρα που καίγεται ο τόπος και όλοι οι πολιτικοί βγαίνουν και λένε "μη βγάζετε τα λεφτά σας έξω" και τα βγάζουν οι ίδιοι οι πολιτικοί έξω, υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: