ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μπράβο στην κυβέρνηση που διορθωνει την Ελλαδα

Αύξηση στις περιπτώσεις κακοδιοίκησης κατά 8,5% και των αρνητικών συμπεριφορών των λειτουργών της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες, διαπιστώνει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, στην ετήσια έκθεσή της, που παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. 
Τα φορολογικά ζητήματα και τα θέματα κοινωνικής πολιτικής βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης.
Όπως τόνισε η κ. Σπανού «η έκθεση του 2011 είναι η αντανάκλαση της κρίσης σε όλες τις όψεις της, αλλά και στη διαχείριση της» και υπογράμμισε ότι αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι «η ρήξη στις σχέσεις κράτους - κοινωνίας».

Τα αρνητικά φαινόμενα που καταγράφονται στην έκθεση αναδεικνύουν το καθοριστικό ρόλο που έχει ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη, ως προστάτη και αρωγού των πολιτών.

«Η αύξηση των περιπτώσεων κακοδιοίκησης που παρατηρείται στην Έκθεση, ενισχύει ακόμα περισσότερο τον ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη, που είναι ο προστάτης και αρωγός των πολιτών, οι οποίοι συχνά ταλαιπωρούνται από την δημόσια διοίκηση στη χώρα μας, παρά τις νομοθετικές βελτιώσεις που έχουν συντελεστεί όλο το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Είναι καθοριστικός ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη, γιατί οι πολίτες χρειάζονται πάνω από όλα την χρηστή διοίκηση. Οι πολίτες αξιώνουν να αντιμετωπίζονται με δικαιοσύνη και να εξυπηρετούνται, τόσο από την κεντρική διοίκηση, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση» επισήμανε ο Φ.Πετσάλνικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: