ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Νέες μειώσεις μισθών σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Νέες μειώσεις μισθών σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα : ​Νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα προβλέπει η ετήσια έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι μειώσεις αφορούν το


​Νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα προβλέπει η ετήσια έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι μειώσεις αφορούν το 25 με 30% των εργαζομένων, πλην ΔΕΚΟ, Τραπεζών και Ιδιωτικού Τομέα.

Αναλυτικά, η μέση ονομαστική μείωση των αποδοχών θα είναι για το σύνολο της Οικονομίας από 8,4 έως 9,2%. Στο Δημόσιο η μείωση εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 7,4%, στις ΔΕΚΟ 9,5% και στις Τράπεζες 7,5%.

Στον ιδιωτικό τομέα η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι η μείωση θα κυμανθεί από 8,5 έως 10%, ενώ η μέση πραγματική, αυτό δηλαδή που θα αισθανθούμε όλοι να λείπε από τις τσέπες μας θα κυμανθεί από 9,3 έως 10,1%.

Τα άσχημα νέα ωστόσο δεν σταματούν εδώ, καθώς το 2013 εκτιμάται ότι θα υπάρξει και νέα μείωση μισθών κατά 7%.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: